00:22:11 19.04.2024
Stiri

Putin compară cadavrul lui Lenin cu sfintele moaște

Știri 15.01.2018 15:20 Vizualizări4640 Autor: Ziarul National
Putin compară cadavrul lui Lenin cu sfintele moaște Sammler


Președintele rus Vladimir Putin a comparat comunismul cu creștinismul, iar vizitele rușilor la mausoleul lui Vladimir Lenin - cu pelerinajele creștinilor la sfintele moaște, potrivit unui interviu pentru filmul documentar „Valaam”, fragmentul căruia a fost prezentat pe postul tv „Rossia 1”.

Potrivit lui Putin, credința a întărit Rusia „în anii foarte duri de luptă cu Dumnezeu”. Cu toate acestea, „în același timp (comuniștii – n.r.) au creat o religie nouă”.

„Poate că voi spune ceva care ar putea să nu placă, dar eu zic așa, cred că ideologia comunistă este similara cu creștinismul, de fapt – libertate, egalitate, fraternitate, justiție – totul este pus în scriptura, este totul acolo”, a spus președintele rus, citat de Pagina de Rusia.

Putin a comparat atitudinea comuniștilor față de Lenin cu venerarea sfinților în creștinism. „Uitați-vă, Lenin e pus într-un mausoleu. Cum este asta diferit de moaștele sfinților ortodocși, pentru creștini în general? Când unii spun că nu, în creștinism nu este o astfel de tradiție … Cum să nu? Mergeti la Athos, vedeți acolo, sunt moaștele sfinților și noi avem aici relicve sfinte”, a continuat Putin.

„Iar codul „constructorului comunismului”? Este o sublimare, un fragment primitiv din Biblie, nu au inventat nimic nou“, a subliniat el.

„Regimul vechi nu a inventat nimic nou, pur și simplu și-a adaptat ideologia sa la ceva ce omenirea a inventat deja”, a concluzionat președintele rus.

Trupul liderului bolșevic Vladimir Lenin este îmbălsămat și păstrat în prezent într-un mausoleu în Piața Roșie din centrul Moscovei. Problema înmormântării sale a fost din nou discutată în mod activ cu prilejul celei de-a 100-a aniversări a revoluției din octombrie.

Potrivit sociologilor, această propunere împarte rușii în doua tabere. Un sondaj realizat toamna de Centrul Levada a arătat că 41% dintre respondenți sunt pentru înhumarea trupului lui Lenin, tot atâția se opun acestei idei.

La începutul lunii septembrie anul trecut, guvernul rus a respins proiectul de lege privind înmormântarea lui Lenin, fapt care i-a mulțumit nespus de mult pe comuniștii ruși conduși de Ghenadi Ziuganov.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md