Angela Merkel: Țările din vestul Peninsulei Balcanice au perspectivă de intrare în UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Toate țările din vestul Peninsulei Balcanice au o perspectivă de intrare în Uniunea Europeană, a afirmat sâmbătă cancelarul german, Angela Merkel, cu câteva zile înainte de vizita sa în Serbia, Bosnia și Albania.

„Cu toate dificultățile care se mențin, constatăm și progrese”, a declarat Angela Merkel în mesajul video săptămânal, subliniind totodată succesul condiționat de intrarea în Europa a Croației și Sloveniei, informează AFP, citată de Agerpres.

În ce privește Serbia, care a obținut deschiderea negocierilor de aderare la UE în schimbul unui acord de normalizare cu Kosovo, cancelarul german a menționat că progresele în discuțiile cu Bruxellesul depind de cel al relației dintre Serbia și fosta sa provincie majoritar albaneză. „Mai sunt într-adevăr multe de făcut, dar există semne încurajatoare”, a adăugat Angela Merkel.

„În ansamblu, putem spunem că am avansat, dar mai sunt în continuare probleme foarte, foarte mari”, în special în Bosnia, a mai afirmat șefa executivului de la Berlin, în timp ce consideră că Albania este de acum un candidat la aderarea la Uniunea Europeană.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...