Actualitate

Cum scapi rapid de gripă. Nici măcar nu trebuie să iei medicamente

Iată cele mai bune soluţii să scapi rapid de gripă fără medicamente.

Gripa poate să treacă puțin mai repede cu medicamente puternice, dar dacă vrei o soluţie naturală, ai la indemână şi câteva moduri mai simple de a lupta cu simptomele. Iată cele mai bune soluţii să scapi rapid de gripă fără medicamente.

Renunță la cafea, alcool și hrănește-te mai bine pentru a-i da corpului energia să lupte cu infecția respiratorie și utilizează și soluțiile care te ajută să scapi rapid de gripă.

Supă de pui

Remediul tradițional pentru răceală și gripă este susținut de numeroase studii care arată că supa de pui contribuie la decongestionarea mucoaselor și la atenuarea altor simptome ale gripei. Manâncă supa de pui caldă sau ușor fierbinte pentru cele mai bune efecte.

Hidratare puternică

Riscul de deshidratare este mult mai mare la gripă, mai ales când vărsăturile și diareea se numără printre simptome. Apa este necesară, dar ceaiul de plante cald si sucurile de fructe proaspete te hidratează și mai bine. Evită cafeaua și băuturile alcoolice, deoarece acestea au efecte diuretice și grăbesc deshidratarea.

Inhalare de aburi

Inhalarea aburilor stimulează deschiderea căilor aeriene blocate de mucozități. Poți fierbe apă într-un vas și poți inhala aburii deasupra lui, cu un prosop deasupra capului, sau poți chiar umple chiveta de apă fierbinte. Câteva picături de ulei de eucalipt sau puțină rădăcină tocată de ghimbir contribuie puternic la curățarea bronhiilor.

Comprese calde umede

Când durerile de cap se adaugă simptomelor gripei, compresele calde umede îți pot atenua starea neplăcută. Le poți folosi pe tâmple sau pe obraji și frunte, pentru calmarea sinusurilor, informează eva.ro.

Gargară cu apă sărată

O gargară cu soluție salină poate lupta cu mai multe simptome neplăcute ale gripei.
Contribuie la dizlocarea mucozităților adunate în gât și poate elimina și disconfortul asociat urechilor înfundate.

Sursa: Eva.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *