Americanii au sărbătorit Ziua Independenței cu parade, picnicuri și concursuri de mâncat hotdog

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Milioane de americani au sărbătorit sâmbătă Ziua Independenței, Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii, participând la parade, picnicuri și la concursuri de mâncat hotdog, sfidând îngrijorările legate de eventuale amenințări de securitate și pericolul incendiilor de vegetație de pe Coasta de Vest.

Vremea ploioasă de pe Coasta de Est a SUA nu i-a speriat pe americani, care au afișat culorile drapelului — roșu, alb și albastru — de la bandane și până la șireturi, informează Reuters, citată de Mediafax.

„Este important să arătăm spiritul american de ziua de naștere a Americii”, a declarat Meskie Hyman, în vârstă de 11 ani, din New Jersey, care purta un tricou cu steagul american și o cordeluță la care atașase două drapele ale SUA. „Sunt fericită că (SUA sunt) o țară liberă și avem libertate de exprimare. Ne permite să vedem potențialul fiecăruia și să ne descoperim eroii”, a spus Hyman, care i-a enumerat printre eroii ei pe cântăreața Taylor Swift, pe George Washington, primul președinte american și unul dintre fondatorii Statelor Unite ale Americii, și pe părinții ei.

Fregata L’Hermione a fost sâmbătă regina paradei nautice de la New York, în timpul căreia nava a salutat Statuia Libertății. Replica cu trei catarge a navei La Fayette, simbol al prieteniei franco-americane, a salutat Statuia în jurul prânzului (16:00 GMT), înconjurată de o flotilă de circa 12 nave, transmite France Presse. Ministrul ecologiei din Franța, Segolene Royal, și cel al apărării, Jean-Yves le Drian, au asistat la ceremonie de pe un vas al gărzii de coastă, The Sturgeon Bay. Fregata l’Hermione a aruncat ancora în Governors Island, unde va rămâne pe timpul nopții.

La Coney Island, campionul en titre Joey „Jaws” (Fălci) Chestnut a încercat să-și apere titlul la faimosul Concurs de Mâncat Hotdogs, organizat la 4 iulie, la care a stabilit recordul mondial în 2013, înfulecând nu mai puțin de 69 de hotdogs. Miki Sudo va încerca să-și păstreze titlul de campioană la categoria feminină.

Americanii din Texas au participat la un concert al legendei muzicii country Willie Nelson, iar în Oklahoma a fost organizat un concurs de… scuipat sâmburi de pepene. Evenimentul, intitulat „Picnic de o zi cu Willie Nelson”, desfășurat în acest an la Circuit of the Americas, unde au loc în mod obișnuit curse de mașini, atrage de obicei zeci de mii de oameni care își petrec ziua consumând alcool și droguri și ascultând muzică, scrie Reuters.

În fine, Campionatul Mondial de Scuipat Semințe de Pepene din Oklahoma se desfășoară în Pauls Valley, oraș situat la circa 100 de kilometri sud-est de Oklahoma City. Recordul în domeniu a fost stabilit în 1989 de Jack Dietz, din Chicago (Illinois), care a „lansat” semințele de pepene la o distanță de 20,41 metri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...