O cutie cu ciocolată l-a oprit din drum. Un moldovean, reținut de polițiștii de frontieră ucraineni

Un moldovean de 26 de ani a fost reținut de polițiștii de frontieră ucraineni, după ce a încercat să transporte marijuana într-o cutie cu ciocolată. Cazul a avut loc pe 13 ianuarie la punctul de trecere Cuciurgan, anunță Poliția de Frontieră din Ucraina.

Masina bărbatului, care s-a prezentat pentru înregistrarea călătoriei în Ucraina, a fost verificată de un grup mixt de polițiști de frontieră și inspectori vamali. La efectuarea controlului a fost antrenat și un câine anti-drog, care a indicat imediat prezența substanțelor interzise.

Drogurile erau într-o cutie cu ciocolată, între dulciurile delicioase de ciocolată fiind găsite și dulciuri de o “producție” diferită.

Tânărul a ambalat marijuana în hârtiile de ciocolate, sperând să o poată treacă fără a fi observată peste frontieră.

Drogurile au fost ridicate și transmise pentru expertiză., despre acest caz fiind informate organele de drept.

De notat că, pe 12 ianuarie, la punctul de trecere Cuciurgan un alt moldovean de 34 de ani a fost reținut de poliția ucraineană după ce i-a atacat pe grănicerii țării vecine. Bărbatul era foarte agresiv şi nu reacţiona la somaţiile reprezentanţilor forţelor de ordine.

În urma percheziţiilor, asupra lui au fost găsite 10 grame de marijuană.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.