REȚETĂ // Cartofi dulci cu parmezan la cuptor
Originari din America Centrală, cartofii dulci încep treptat să devină populari și în țara noastră. Iar motivele sunt cât se poate de simple: acești cartofi sunt sănătoși, gustoși și foarte ușor de preparat. O metodă rapidă de a-i găti este la cuptor, cu parmezan și usturoi. Sunt absolut delicioși!
Ingrediente:
2 cartofi dulci
2 lingurițe cu usturoi pisat
1 lingură cu ulei de măsline
2 linguri cu unt topit
4 linguri cu parmezan ras
pătrunjel uscat
sare după gust
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Curăță cartofii dulci și taie-i în cuburi de aproximativ trei centimetri. Pune usturoiul, uleiul, untul, sarea și parmezanul într-o pungă resigilabilă și amestecă bine.
Adaugă cartofii în pungă și agită bine până când sunt acoperiți cu amestecul de condimente. Pune folie de aluminiu pe o tavă întinsă și unge cu puțin ulei. Așază cartofii în tavă, într-un singur strat uniform. Pune la cuptor și lasă timp de aproximativ 20 de minute.
Servește cartofii fierbinți și presară deasupra pătrunjel uscat.
Sursa: eva.ro
Povestea TRAGICĂ a celor mai cunoscuți cvintupleți din lume: Cele cinci fetițe, separate de familie și expuse ca la grădina zoologică
Moartea misterioasă a geniului Eminescu sau cine a vrut să îl facă nebun?
FOTO // Drumul LUNG al unui test pentru COVID-19, rezultatele căruia sunt gata în cel puțin opt ore: Cum decurge o zi de muncă a angajaților de la laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică