Niculescu va juca în optimi cu învingătoarea din partida disputată între Timea Bacsinszky şi Sabine Lisicki. Monica Niculescu este în mare formă, după ce a eliminat-o în turul doi pe Jana Cepelova şi a răzbunat-o astfel pe Simona Halep, care a părăsit prematur al treilea Grand Slam al anului.

Monica este la cea mai bună performanţă la Wimbledon în opt participări, dar pentru a doua oară într-o astfel de fază la un turneu de Grand Slam (2011, US Open). Anul acesta, românca a pierdut în runda inaugurală la Australian Open şi la Roland Garros.

După un start de meci echilibrat, în care ambele sportive şi-au câştigat propriul serviciu, la scorul de 4-3 Monica a izbutit primul break al meciului, care s-a dovedit a fi şi decisiv. Niculescu s-a impus astfel cu 6-3.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

Sportiva noastră a început perfect şi setul al doilea, a realizat un break, după care imediat a făcut 2-0 pe tabelă. După cinci gameuri consecutive pierdute, Pliskova a avut o tresărire de orgoliu, a revenit şi a trecut la conducere cu 3-2. După încă un game al Monicăi, Kristyna Pliskova a reuşit un rebreak, după care şi-a câştigat serviciul şi a ajuns la un singur game de câştigarea setului al doilea.

A urmat cel mai disputat şi framatic game al acestui meci, unul în care Pliskova a avut iniţiativa, a avut numai puţin de cinci mingi de set, dar forţa mentală a Monicăi Niculescu a fost exemplară. Sportiva noastră a jucat perfect, a revenit şi a egalat la 5.

Apoi a mai realizat un break prin care a trecut la conducere, dar şi ultimul game care a confinţit victoria.

127.000 de lire sterline şi 240 de puncte WTA şi-a asigurat Monica Niculescu prin accesul în optimile de la Wimbledon.