Coca Cola vs Pepsi; Cine este mai puternic la nivel mondial

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Gigantul american PepsiCo a depăşit, la o distanţă de trei locuri, competitorul Coca Cola HBC, în top 50 cei mai mari producători mondiali din industria de larg consum.

Gigantul american PepsiCo îşi menţine poziţia a treia în topul celor mai mari companii producătoare de bunuri de larg consum din lume, se arată într-un clasament realizat de OC&C Strategy Consultants pe baza datelor financiare ale companiilor. Producătorul a ajuns astfel cu trei poziţii peste concurentul Coca Cola Company, care a coborât 2 locuri faţă de clasamentul anterior, până pe 7, scrie economica.net.

Pepsico a raportat o cifră de afaceri de 66,68 miliarde de dolari, cu 0,4% peste nivelul anului anterior şi o marjă operaţională de 14,4%.

În schimb, The Coca Cola Company, cea mai mare companie producătoare de băuturi răcoritoare din lume, a terminat 2014 cu o cifră de afaceri de 45.9 miliarde de dolari, cu 1,8% sub nivelul din 2013. Marja operaţională a Coca Cola a fost însă de 20%, peste cea a PepsiCo.

Coca Cola a fost întrecută în clasament de către brazilienii de la JBS, cel mai mare producător de carne din lume, care a urcat 2 poziţii, urmare a unei majorări a cifrei de afaceri de 18,3%, până la 49,1 miliarde de dolari.

Ca şi anul trecut, clasamentul celor mai mari companii din FMCG este dominat de compania suedeză Nestle AG, un business de 100,2 miliarde de dolari în 2014. Urmează americanii de la Procter& Gamble, cu afaceri de peste 83 de miliarde de dolari Şi Pepsico.pe poziţia a patra se situează Unilever cu afaceri de 64.3 miliarde de dolari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...