(VIDEO) Un reporter al Pervîi Kanal din Rusia a fost expulzat din Ucraina

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a expulzat-o pe angajata postului TV propagandistic din Rusia „Pervîi Kanal” Alexandra Cerepnina, pentru „activități anti-ucrainene”, scrie Interfax-Ucraina.

„Astăzi a fost expulzată jurnalista postului Pervîi Kanal, Alexandra Cerepnina, care a obținut și interdicție de intrare în Ucraina timp de trei ani”, a declarat SBU într-un comunciat de presă.

Serviciile secrete ucrainene susțin că jurnalista rusă a fost expulzată din Ucraina deoarece a desfasurat „activități distructive anti-ucrainene”.

Potrivit centrului de presă al SBU, corespondentul postul TV rus a regizat și pus în scenă diverse subiecte pentru canalul de propagandă.

De partea cealaltă, postului TV „Pervîi Kanal”, relatează într-un material amplu, că expulzarea jurnalistei seamănă mai mult cu „o răpire”, așa cum timp de șase ore Cerepnina nu a fost de găsit. După cum s-a constat, aceasta „a dat semne de viață” abia atunci când se afla în avinul, care o transporta spre Rusia.

Din cauza expulzării reporterului rus, Comitetul de Investigații al Federației Ruse a deschis un dosar penal, acuzând ofițerii SBU de „privarea ilegală de libertate” și „împiedicarea activității profesionale legale a jurnaliștilor”.

De menționat că jurnliștii ruși au fost deseori prinși desfășurând activități cu caracter subversiv sau efectuând sarcini de război informativ. Canalele TV rusești în mod repetat au fost prinse trucând și manipulând informații în legătură cu evenimentele din Ucraina.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...