Moscova îşi rezervă dreptul de a răspunde la Legea anti-propagandă adoptată la Chișinău

Moscova îşi rezervă dreptul la măsuri de răspuns la adoptarea de către Republica Moldova a Legii anti-propagandă, care restricţionează difuzarea canalelor tv ruseşti, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată de TASS.

“Din păcate constatăm că acest act de discriminare directă a mass-media ruse are un caracter consecvent şi reprezintă un nou atac antirusesc din partea majorităţii parlamentare aflată la guvernare la Chişinău”, a declarat Zaharova.

Reprezentanta MAE de la Moscova a menționat că “forţele rusofobe ale parlamentului moldovean şi-au impus din nou voinţa asupra populaţiei, încălcând dreptul fundamental al acestuia la accesul liber la informaţie'”.

Maria Zaharova a mai spus că partea rusă consideră că această situaţie “necesită o reacţie nu doar din partea unor instituţii internaţionale specializate precum OSCE, ci şi a instituţiilor europene”.

Președintele Legislativului de la Chişinău, Andrian Candu, a promulgat miercuri, în calitate de preşedinte interimar al republicii, proiectul de modificare a Codului Audiovizualului, cunoscut şi ca Legea anti-propagandă, după ce preşedintele Igor Dodon a refuzat în mod repetat să semneze această lege.

Legea respectivă prevede difuzarea programelor de televiziune şi radio cu un conţinut informativ, informativ-analitic, militare şi politic produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum şi în statele care au ratificat Convenţia Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, document ce nu a fost ratificat de către Rusia.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.