Moscova acuză Chişinăul de rusofobie, după aprobarea legii „anti-propagandă”: „Ne rezervăm dreptul pentru contramăsuri”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, acuză parlamentarii de la Chișinău de rusofobie, după votarea legii „anti-propagandă” și aprobarea acesteia de către președintele interimar, Andrian Candu, anunțând că Moscova își rezervă dreptul pentru „contramăsuri”.

„Observăm cu regret că, acest act de discriminare flagrantă față de mass-media rusă este consecventă și reprezintă încă un atac rusofob din partea majorității parlamentare de la Chișinău. Ne rezervăm dreptul pentru contramăsuri”, a declarat Maria Zaharova, conform TASS.

Conform cesteia, prin adoptarea legii respective, forţele „rusofobe moldoveneşti” încă o dată şi-au impus voinţa lor populaţiei şi au îngrădit dreptul oamenilor la accesul liber la informaţie, indicând faptul că „țara este tot mai departe de normele democratice, alunecând spre un regim totalitar care luptă cu punctele de vedere de alternativă”.

Partea rusă consideră că această situație „trebuie analizate nu doar de instituţiile specializate ale OSCE”.

„Ar fi interesant să auzim o poziţie oficială a structurilor europene în această privinţă, să vedem cum corespunde curăţarea spaţiului informaţional cu valorile europene”, a conchis Maria Zaharova.

Amintim că, miercuri președintele interimar Andrian Candu a promulgat legea „anti-propagandă”, după ce președintele Igor Dodon a fost suspendat temporar din funcție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...