Linkuri accesibilitate

Washingtonul a respins insinuările Moscovei cum că ar fi implicat în recentele atacuri asupra bazelor militare rusești din Siria


Avioane rusești la Hmeimim
Avioane rusești la Hmeimim

Pentagonul a respins insinuările unor oficialități de la Moscova cum că forțe ale Statelor Unite ar fi fost implicate în recentul atac cu drone asupra bazelor aeriană și navală rusești din vestul Siriei. „Orice sugestie cum că Statele Unite sau forțele coaliției au avut un rol în atacul asupra bazelor rusești sunt lipsite, practic, de temei și sunt absolut iresponsabile”, a spus purtătorul de cuvânt Adrian Rankine-Galloway.

Comentariul a venit la o zi după ce ministerul rus al apărării nota, într-o declarație, „strania coincidență” între zborul unui avion al serviciului militar de spionaj american asupra Mediteranei, în apropiere de baza aeriană de la Hmeimim și complexul naval de la Tartus în timpul atacurilor cu drone.

Rusia a anunțat că 13 drone înarmate au fost folosite pentru a ataca cele două baze ale sale din vestul Siriei pe 5-6 ianuarie. Potrivit ministerului rus al apărării, 7 drone au fost doborâte, iar alte 6 - forțate să aterizeze, fără a cauza victime sau daune.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului, citat de agenția AP, atacurile ar fi fost efectuate de o fracţiune islamică rebelă care operează in provincia Latakia, unde se afla baza Hmeimim.

XS
SM
MD
LG