(VIDEO) Samsung a lansat „peretele”, un televizor revoluționar cu o diagonală enormă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Televizoarele viitorului vor fi de dimensiuni impresionante, ajungând să acopere aproape complet un întreg perete. Cel puțin așa cred cei de la Samsung, care au prezentat în cadrul târgului CES 2018 un televizor uriaș, numit chiar „Peretele”.

Ecranul are diagonală de 370 cm și este complet fără margini, astfel încât se poate integra perfect pe orice suprafață ar fi agățat.

De asemenea, Samsung precizează că acesta este primul televizor modular. Asta înseamnă că poate fi programat să afișeze imaginea în mai multe mărimi diferite. Spre exemplu, imaginea poate fi afișată foarte îngust, pe lățime, iar restul ecranului să fie negru.

Tehnologia folosită este MicroLED, mult mai avansată decât cele utilizate până în prezent. Ecranul este alcătuit practic din multe panouri minuscule, individuale, non-organice, care sunt mult mai mici decât LED-urile standard, scrie Gizmodo. Această tehnologie asigura un contrast mai bun, imagine mai clară și culori mai intense.

„Peretele” are rezoluție 4K. Samsung a prezentat însă în cadrul CES 2018 și un televizor QLED cu rezoluție 8K și diagonală de 215 cm.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...