/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

În Moldova ar putea fi creată o instituție care va cerceta cazurile de malpraxis din spitale

09 ianuarie 2018, ora 17:56

Gîlca afirmă că este necesar o instituție responsabilă de gestionarea și examinarea cazurilor de erori medicale, de malpraxis, de abateri de la normele de etică și deontologie. Potrivit lui, instituția dată este prezentă în multe țări europene și „se cere a fi prezentă și în R. Moldova”.

Această instituție trebuie să fie independentă de ministerul Sănătății și aceste investigații să fie foarte transparente. Această instituție trebuie să considere analiza acestor cazuri inclusiv până la ridicarea dreptului de a profesa specialitatea de medic, cu aplicarea de sancțiuni disciplinare, contravenționale pe anumite cazuri”, a declarat Gîlca.

Gîlca a precizat că cazul tinerei care a avortat în veceul Institutului Mamei și Copilului este unul regretabil și a fost „destul pentru a lua atitudine”.

Menționăm că, mai multe persoane din cadrul Institutului Mamei și Copilului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram