Un tânăr și-a denunțat instructorii pentru ca i-ar fi cerut 600 de euro pentru permisul de conducere. Aceștia au fost reținuți de CNA

Masina-scoala-de-soferi
Foto: simbol/vremeanoua.ro

Managerul filialei Cahul a Școlii auto din Comrat și complicele acestuia au fost escortați la DGT Sud a CNA pentru a fi audiați într-un dosar pornit pe trafic de influență. Cei doi au fost reținuți de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuiți că ar fi extorcat și primit bani pentru organizarea eliberării permiselor de conducere.

Potrivit autorităților, bărbații au ajuns în vizorul oamenilor legii după ce un tânăr înmatriculat la școala auto i-a denunțat la CNA. Potrivit materialelor anchetei, managerul ar fi pretins și primit de la denunțător 600 de euro, sub pretextul că poate influența membrii Comisiei de examinare din cadrul Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Cahul, în scopul determinării acestora să evalueze pozitiv cunoștințele și să elibereze permisul de conducere de categoria „B”.

În scurt timp, urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, 600 de euro au fost transmiși sub controlul CNA, iar administratorul școlii auto a fost prins în flagrant delict în momentul primirii celei de a doua rate de 300 de euro. Cel de-al doilea suspect a fost reținut ulterior. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200 000 de lei.

Potrivit informațiilor făcute publice, unul dintre suspecți este la a doua abatere de acest gen. Acesta a fost anterior reținut de CNA, fiind cercetat penal pentru infracțiuni similare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente