Olga susţine că după mediatizarea cazului, Ministerul Sănătăţii a creat o comisie, iar responsabilii i-au promis că în decurs de o lună vor fi întreprinse măsuri.

Tânăra mai povesteşte că la maternitatea din Bălţi a fost iniţiată o anchetă, însă la scurt timp dosarul a fost mutat în oraşul Făleşti. De atunci, nu a mai primit vreun răspuns. 

Derutată, Olga afirmă că întrucât problema ajunsese la Ministerul Sănătăţii, ea se aştepta la anumite sancţiuni în privinţa medicilor, dar nu a fost să fie. Instituţiile s-au făcut că plouă. 

O petiţie online în susţinerea Olgăi Mulic a adunat deja peste două mii de semnături. Amintim că tragedia s-a produs în iulie 2017, atunci când tânăra era însărcinată în opt luni. S-a întors în satul natal din capitală, iar când i-a cerut medicului de familie să o ia la evidenţa, acesta a refuzat. Mai mult, după ce s-ar fi adresat la medic cu inflamaţii, acesta ar fi neglijat-o şi nici măcar nu i-ar fi măsurat tensiunea. Peste patru zile, gravida s-a simţit tot mai rău şi a fost transportată de urgenţă la Făleşti, iar ulterior la Bălţi. Acolo, ar fi fost lăsată să nască singură, întrucât timp de trei ore ar fi chemat medicii, însă nimeni nu a venit să-i acorde ajutor.