01:49:14 29.03.2024
Stiri

Stalin este părintele Photoshop-ului. CURIOZITĂŢI pe care nu le înveţi la ora de istorie

Știri 08.01.2018 20:01 Vizualizări2524 Autor: Ziarul National


Stalin este părintele Photoshop-ului. CURIOZITĂŢI pe care nu le înveţi la ora de istorie Sursa: descopera.ro

În cărţile de istorie nu au fost incluse toate evenimentele petrecute în trecut. Uneori putem afla din alte surse poveşti istorice interesante.

Vintage News prezintă o listă cu aspectele istorice pe care nu le înveţi la şcoală.

Kim Jong-il a fost un compozitor talentat

Fostul dictator al Coreei de Nord a fost o persoană interesantă. În afară de faptul că era un jucător de golf excelent, un iubitor al coniacului şi pasionat de filme, Kim Jong-il era de asemenea compozitor.

Faimosul lider a compus şase opere, dintre care cea mai faimoasă este „Baia de Sânge” care a fost pusă în scenă de peste 1.500 de ori şi care a fost proclamată o capodoperă a muzicii clasice. Kim Jong-il a scris unele dintre compoziţii alături de tatăl său Kim Il Sung.

Iosif Stalin a fost cel care a popularizat arta modificării fotografiilor

Faimosul conducător al Uniunii Sovietice era cunoscut pentru controlul pe care îl exercita asupra canalelor de media şi obsesia sa de a se prezenta ca un mare lider şi un bărbat perfect. Existau reguli stricte privind modul şi momentul în care era fotografiat şi dorea să ascundă anumite defecte ale corpului său. Atunci când exista o fotografie cu el şi un personaj pe care l-a ucis, Stalin cerea înlăturarea persoanei din imagine. Practica a reprezentat începutul Photoshop-ului.

Winston Churchill se abţinea să fumeze prea multe ţigări

Winston Churchill, unul dintre prim-miniştrii Marii Britanii a fost un bărbat care ştia cum să se bucure de viaţă. Se trata cu cele mai bune mâncăruri şi băuturi şi, de asemenea, îi făcea plăcere să fumeze, astfel că în prezent un brand de ţigări îi poartă numele. Marca sa preferată era una cubaneză, denumită Romeo y Juliet. Bărbatul fuma oricând şi oriunde. Churchill avea chiar o cască pe care o utiliza pentru a putea fuma în avion. Chiar şi aşa se limita la doar 15 ţigări pe zi.

Doi condamnaţi au dus la apariţia identificării prin amprentă

Will West a fost un criminal, arestat în 1903 şi condamnat la închisoare. Imediat ce a fost trimis în arest, autorităţile au descoperit că în închisoare se afla deja un bărbat pe nume William West. Nu numai că numele erau identice, dar cei doi bărbaţi semănau, chiar dacă cei doi nu erau rude şi nici nu s-au întâlnit anterior. Acest fapt a provocat probleme în cadrul închisorii, astfel că autorităţile au propus o metodă mai exactă de identificare, sistemul de identificare a infractorilor pe baza amprentei.

Liderul Blackbird a fost îngropat în timp ce stătea aşezat pe calul său preferat

Tribul Omaha a fost unul dintre cele mai puternice triburi din Marile Câmpii Centrale, zonă cuprinsă între fluviul Mississippi şi Munţii Stâncoşi din SUA. Tribul a fost printre primele care au reuşit să dreseze caii pentru a-i putea călări. Tribul a început să prospereze în timpul conducerii căpeteniei Blackbird. El a murit în 1800 din cauza unei epidemii de variolă. Bărbatul a fost îngropat pe vârful unui deal în timp ce se afla pe calul său preferat.

Lui Albert Einstein i-a fost oferită preşedinţia Israelului

Einstein a devenit faimos după publicarea lucrării teoria relativităţii. Savantul era evreu, iar cu trei ani înainte de moartea sa, în 1955, i-a fost oferit locul de preşedinte al Israelului. Einstein a respins propunerea, declarând că îi lipsesc aptitudinile necesare.

Cel mai scurt război din istorie

Armata din Zanzibar era constituită din 2800 de soldaţi, în timp ce trupele britanice din 1050, dar aveau susţinerea a două canoniere şi trei crucişătoare. Din această confruntare a rezultat moartea a 500 de soldaţi ai Zanzibarului şi rănirea unui soldat britanic. Războiul între cele două ţări a durat doar 38 de minute.

Sursa: descopera.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md