Sute de actori şi actriţe au anunţat că vor purta ţinute negre, încă dinaintea galei de anul acest, în semn de protest faţă de comportamentul neadecvat şi de inegalitatea de gen. Vedetele au purtat şi insigne pe care a fost scris „Time’s Up”, iar discursurile de acceptare a trofeelor, precum şi cel introductiv al gazdei Seth Meyers s-au concentrat pe această problemă.

Staruri precum Angelina Jolie, Jessica Biel, Kerry Washington şi Catherine Zeta Jones au avut ţinutele cele mai lăudate. Ele au purtat rochii negre lungi.

Jessica Biel a venit a venit însoţită de soţul său, cântăreţul Justin Timberlake. Ea a purtat o rochie lungă Dior cutată cu tul negru, fără bretele, cu decolteu în formă de inimă. Criticii au lăudatat rochia actriţei, considerând-o foarte „potrivită pentru covorul roşu”, potrivit Daily Mail.

Angelina Jolie, în vârstă de 42 de ani, a purtat o rochie neagră Versace, cu mâneci lungi, la baza gâtului. Actriţa şi-a accesorizat ţinuta cu bijuterii cu diamante şi lip-gloss roz.

Catherina Zeta-Johnes a atras privirile cu o rochie lungă de dantelă neagră Zuhair Murad. Ea a afirmat pe covorul roşu: „Dress code-ul nu spunea că nu trebuie să arătăm la potenţialul nostru maxim”.

Alte ţinute apreciate de critici au fost ale actriţelor Kate Hudson, Alison Brie, Emilia Clarke, Reese Witherspoon şi Gilian Anderson.

În evidenţă a ieşit şi actriţa mai puţin cunoscută Blanca Blanco pentru rochia sa roşie care nu a fost în concordanţă cu dress code-ul confirmat şi respectat de starurile de la Hollywood.

Printre actriţele criticate pentru alegerile vestimentare de anul acesta de la Globurile de Aur se numără: Sarah Jessica Parker, Caitriona Balfe şi Alison Sudol.

Marele câştigător al Globurilor de Aur este filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, care a adunat în total patru trofee. Pelicula „Lady Bird” a fost desemnată cea mai bună Comedie, EL iar „Coco” cel mai bun film de animaţie. Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un film dramatic i-a fost decernat lui Gary Oldman iar cel pentru cea mai bună actriţă - lui Frances McDormand.

Scandalul sexual de la Hollywood a pornit în octombrie, anul trecut. Fostul producător Harvey Weinstein este acuzat de peste o sută de actriţe şi foste colaboratoare de abuzuri mergând de la hărţuire sexuală şi până la viol. De la începutul scandalului, o serie de mari nume de la Hollywood - precum Kevin Spacey, Brett Ratner, Dustin Hoffman, John Lasseter sau Jeffrey Tambor - au fost vizate de acuzaţii de abuzuri sexuale şi au fost înlăturate brutal de pe piedestalul pe care se aflau. Mai multe dintre aceste celebrităţi fac obiectul unor anchete, dar niciuna dintre ele nu a fost arestată.