(VIDEO) Surpriză mare în Cupa Angliei: Deținătoarea trofeului, eliminată de o echipă din liga a 2-a

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nottingham Forest a reușit cea mai mare surpriză a turului 3 din Cupa Angliei: a eliminat-o pe Arsenal, deținătoarea trofeului, pe care a învins-o cu 4-2. Pe lângă un gol spectaculos, echipa de mare tradiție, care acum joacă în Championship, al doilea eșalon al fotbalului britanic, s-a remarcat și la două faze în care jucătorii săi s-au întrecut în erori: prima dată, la un gol primit din partea echipei lui Wenger, apoi la cel care a închis tabela, al 4-lea marcat în poarta londonezilor.

În minutul 79, la cel de-al doilea gol al lui Arsenal, portarul Jordan Smith a încercat să îl blocheze pe Danny Welbeck, care primise o pasă în careul său. A reușit să prindă mingea, dar a scăpat-o chiar în fața atacantului oaspeților, care nu a avut decât să șuteze lejer, cu latul, printre doi fundași adverși, pentru a marca în poarta rămasă goală.

Apoi, în minutul 85, Kieran Dowell a punctat din penalty, chiar dacă a alunecat în momentul execuției și s-a prăbușit pe gazon. A trimis chiar sub bara transversală, iar jucătorii lui Arsenal au protestat îndelung, reclamând că mijlocașul de la Nottingham Forest a atins mingea cu ambele picioare la această execuție. Arbitrul Jonathan Moss a validat reușita abia după ce s-a consultat și cu arbitrul asistent.

Înaintea acestor faze, Lichaj deschisese scorul după o eroare în defensiva lui Arsenal (20). În lipsa lui Alexis Sanchez și Mesut Ozil, Per Mertesacker și-a asumat rolul de marcator și a egalat rapid (23), dar tot Nottingham Forest avea să intre în avantaj la pauză. Același Eric Lichaj a punctat pentru 2-1 în minutul 21. Ben Brereton a făcut 3-1 din primul penalty al gazdelor, în minutul 64. Au urmat golurile lui Welbeck (79) și Dowell (85), care au stabilit scorul final: 4-2 în favoarea lui Nottingham Forest în fața lui Arsenal, iar deținătoarea Cupei Angliei părăsește competiția în turul 3.

Nottingham Forest este prima echipă dintr-un eșalon inferior al Angliei care marchează de 4 ori într-un meci cu Arsenal în Cupa Angliei, în ultimii 110 ani. De asemenea, Arsenal nu părăsise în ultimii 21 de ani Cupa Angliei mai devreme de turul 4.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...