Un prinţ donează 32 de miliarde de dolari, întreaga sa avere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prinţul saudit Al-Walid Ben Talal îşi donează toata averea sa: 32 miliarde de dolari. Banii vor merge către proiecte sociale şi umanitare după moartea sa, relatează AFP.

„Acest angajament filantropic de 32 miliarde de dolari va contribui la crearea de punţi pentru înţelegerea culturală, dezvoltarea comunităţilor, creşterea autonomiei femeilor, promovarea tinerilor, acordarea de ajutor în caz de catastrofe naturale şi crearea unei lumi mai tolerante”, a afirmat prinţul, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: (FOTO și VIDEO) Primele imagini cu fiica prinţului William şi a ducesei de Cambridge

„Donaţia va fi făcută, potrivit unui plan bine conceput, pe parcursul următorilor ani”, dar fără limită în timp, a adăugat Va fi supervizată şi gestionată de un consiliu de administraţie”, a adăugat el.

Prinţul conduce compania Kingdom Holding Co, care deţine părţi din activităţi atât de diverse, precum parcul de distracţii Euro Disney, lanţul hotelier Four Seasons, banca americană Citigroup şi gigantul media News Corporation.

Este unul dintre constructorii turnului care va deveni cel mai înalt din lume, peste 1.000 m, din Jeddah, de pe coasta de vest a Arabiei Saudite. La începutul anului, el a deschis un canal de televiziune panarab de informaţii în Bahrein, pe care autorităţile l-au închis după mai puţin de 24 de ore de emisie, considerându-se că ar aduce atingere libertăţii presei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...