(VIDEO) Jirinovski: Teritoriile fostelor republici sovietice intră în zona intereselor naționale ale Rusiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Într-o apariție recentă în fața presei, liderul liberal-democraților ruși, Vladimir Jirinovski a declarat că destrămarea URSS în 1991 a fost un act nelegitim și că teritoriul fostelor republici sovietice intră în zona intereselor naționale ale Rusiei.

Liderul partidului liberal-democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, s-a lansat din nou în declarații scandaloase pentru mijloacele mass-media ruse. El s-a arătat foarte mulțumit că Procuratura Generală a Federației Ruse va examina legitimitatea recunoașterii în1991 a independenței statelor baltice. „Nu o singură dată am accentuat că toate aceste acțiuni (de destrămare a fostei URSS) sunt nelegitime. Constituția Uniunii Sovietice n-a prevăzut nici un fel de autolichidare a statului și tot ce s-a întâmplat la 8 decembrie 1991 e nelegitim.

Jirinovski a mai amintit jurnaliștilor că în martie 1996, Duma de Stat a Rusiei a anulat ratificarea Tratatului de la Belovejsk, cu privire la crearea CSI (Comunității Statelor Independente) „Prin urmare, nu-i ratificarea, nu există nici CSI și nici statele baltice. Suntem bucuroși că a venit timpul să strângem pietrele”.

Referindu-se la noua doctrină militară a pentagonului, liderul liberal-democraților ruși a pledat pentru dezvoltarea științei și domeniului militar. „Avem nevoie de rachete noi, armament cu laser, etc. Au venit tancurile americane în statele baltice (Pribaltika), noi le vom lăsa acolo, în muzee, când drapelul rus va flutura de asupra Rigăi, Vilniusului și Tallinnului.

În finalul discursului său patetic, Jirinovski a conchis: „Toate teritoriile fostelor republici sovietice intră zona intereselor naționale ale Rusiei”. Americanii veniți în zonă nu sunt decât niște ocupanți. Nu trebuie să existe nici un fel de armată estoniană, letonă, lituaniană sau, cu atât mai mult, ucraineană. Un singur drapel – cel rus și o singură armată – cea rusă. Restul vor fi aruncați de pe aceste teritorii sau mânați în lagăre, la extremul nord”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...