Barcelona a spulberat recordul mondial al banilor cheltuiți pe transferuri într-un singur sezon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Barcelona a spulberat recordul mondial al sumelor plătite pentru transferuri într-un singur sezon după ce l-a adus pe Philippe Coutinho, de la Barcelona, pentru 120 de milioane de euro, plus bonusuri de 40 de milioane de euro.

Marca a dezvăluit că Barca a ajuns la 312,5 milioane de euro cheltuite pentru achiziţii în acest sezon, în sumă nefiind luate însă în calcul bonusurile. Din 312,5 milioane, 120 s-au plătit pentru Coutinho, 105 pentru Dembele, 40 pentru Paulinho, 30,5 pentru Semedo, 12 pentru Deulofeu şi cinci pentru Marlon.

Precedentul record aparţinea lui Real Madrid, care a plătit 257,4 milioane de euro pentru transferuri în sezonul 2009-2010, când tot Florentino Perez era preşedinte. Cristiano Ronaldo şi Kaka au fost aduşi de madrileni în acea stagiune.

Paris Saint Germain ar fi fost lider detaşat în această ierarhie dacă transferul lui Kylian Mbappe ar fi fost achitat în acest sezon. Parizienii s-au înţeles însă cu Monaco să plătească 180 de milioane de euroabia în vară, pentru a respecta regula fair-play-ului financiar.

Astfel, PSG e pe 4 în top, cu 238 de milioane de euro plătiţi în acest sezon (222 de milioane achitaţi doar pentru Neymar, devenit cel mai scump fotbalist din istorie).

A treia, după Barca şi Real, e Manchester City, care a achitat în actuala stagiune 249,3 milioane de euro pentru achiziţii, iar top 5 e completat de Chelsea (216,8 milioane tot în acest sezon).

CELE MAI SCUMPE CAMPANII DE ACHIZIŢII DIN ISTORIE

În topul sumelor plătite pentru transferuri în acest sezon, Barcelona e urmată de Manchester City, PSG, Chelsea şi Milan, iar Everton şi Liverpool o devansează pe Manchester United.

CELE MAI SCUMPE CAMPANII DE ACHIZIŢII DIN ACEST SEZON

Transferul lui Philippe Coutinho a devenit al doilea cel mai scump din istoria fotbalului, până în momentul în care PSG va achita suma de achiziţie pentru Mbappe, 180 de milioane de euro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...