„Chişinău, haos urbanistic”. O publicaţie germană despre arhitectura din Capitală

Foto: Iulian Ciocan

„Chişinău, haos urbanistic, o oglindă a unei societăţi bulversate?” Sub acest titlu a apărut un articol, semnat de Gilles Duhem, în publicaţia semestrială a Societăţii Germano-Române (Deutsch-rumänische Gesellschaft), din Berlin: „Deutsch-Rumänische Hefte / Caiete Germano-Române” (DRH).

Prezentînd, pe scurt, arhitectura din capitala Moldovei, autorul se opreşte asupra situaţiei deplorabile a unor clădiri istorice, dezinteresul actual pentru moştenirea trecutului şi „cacofonia arhitecturală” din prezent. Articolul critic din această publicaţie se încheie cu un apel în care se spune că oraşul ar avea nevoie „de aliaţi şi un lobby” care ar sprijini proiecte urbanistice şi s-ar ocupa şi de căutarea unor finanţatori, scrie Europa Liberă. 

Pe o temă oarecum înrudită, revista mai publică şi un articol legat de planuri urbanistice din Bucureşti, în perioada 1934-35, semnat de Dan Teodorivici, şi o relatare despre situaţia unor clădiri ale comunităţii evanghelice din Transilvania.

De remarcat este şi articolul istoricului Victor Neumann, despre desemnarea oraşului Timişoara ca viitoare capitală culturală europeană.

Citește continuarea aici. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente