Lavrov: Grecia nu a cerut ajutor financiar din partea Rusiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Grecia nu a cerut ajutor financiar din partea Rusiei, a declarat vineri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, citat de agenția TASS.

„La această problemă a răspuns deja ministrul de finanțe (rus) Anton Siluanov. În acest moment, nu există o astfel de cerere de ajutor financiar din partea Greciei”, a afirmat șeful diplomației de la Moscova, în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său din Luxemburg, Jean Asselborn, menționează Agerpres.

Menționăm că Kremlinul a anunțat la începutul săptămânii că urmărește cu atenție evoluția situației din Grecia, țară care se află într-o situație economică dificilă, subliniind că acest subiect este unul ce ține de relațiile dintre Atena și creditorii săi internaționali. „Aceasta este, în primul rând, problema Greciei și o problemă ce ține de relațiile dintre Grecia și creditori”, a declarat secretarul de presă al președinției ruse, Dmitri Peskov. „Urmărim cu atenție modul în care evoluează evenimentele acolo”, a adăugat el.

După ce partidul său Syriza (stânga radicală) a câștigat alegerile legislative din luna ianuarie, premierul grec Alexis Tsipras a dus o politică de apropiere față de Moscova, ajungând să fie caracterizat de unii analiști drept calul troian al Rusiei în Europa.

Până acum, Tsipras a efectuat două vizite oficiale în Rusia, ultima pe 19 iunie, cu prilejul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, semnând cu această ocazie un acord pentru extinderea gazoductului Turkish Stream pe teritoriul Greciei, cu ajutorul unei finanțări de circa două miliarde de euro oferite de Moscova.

În întrevederea avută atunci cu președintele Vladimir Putin, premierul grec a subliniat că acest acord deschide calea unor „vaste posibilități de cooperare” între Grecia și Rusia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...