Epopeea s-a încheiat: Coutinho este noul jucător al Barcelonei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Barcelona a anunțat oficial transferul mijlocașului brazilian Philippe Coutinho (25 de ani) de la Liverpool, în schimbul sumei de 160 de milioane de euro.

Catalanii au publicat un anunț pe site-ul oficial în care informează că brazilianul a semnat pentru următorii cinci ani și jumătate și că va avea o clauză de reziliere în valoare de 400 de milioane de euro.

Suma de transfer va fi de 120 de milioane de euro, însă Liverpool ar mai putea încasa alte 40 de milioane din bonusuri. Informațiile privitoare la prezentarea oficială vor fi anunțate în orele următoare.

Liverpool a replicat printr-o declarație făcută de Jurgen Klopp, care afirmă că echipa engleză a făcut tot posibilul pentru a păstra fotbalistul, dar acesta era hotărât să se transfere în Spania.

„Philippe a insistat în discuțiile cu mine, cu patronii și chiar cu ceilalți jucători că era disperat să obțină acest transfer.

Pot să le spun suporterilor lui Liverpool că noi, în calitate de club, am făcut tot ce era posibil pentru a-l convinge pe Phil că a rămâne la Liverpool este la fel de atractiv ca a pleca în Spania, dar el era 100% decis în legătură cu viitorul său. Este visul său”, a spus Klopp pentru site-ul lui Liverpool.

Coutinho a ajuns la Liverpool în 2013, transferat de la Inter în schimbul sumei de 13 milioane de euro. În acest sezon, a marcat de șapte ori pentru „cormorani” și a dat alte șapte pase decisive, în cele 14 meciuri în care a jucat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...