Protest la SIS: „Vrem legea lustrației”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mulți cetățeni au protestat astăzi în fața sediului Serviciului de Informații și Securitate (SIS) într-un mod inedit, aducând cu ei fotografii în calitate de probe pentru monitorizarea și sancționarea unor membrii ai clasei politice de la Chișinău.

Protestatarii consideră că SIS, instituție plătită din bani publici, încalcă drepturile și libertățile fundamentale atât ale cetățenilor europeni, cât și ale cetățenilor Republicii Moldova, prin desfășurarea unor activități de inspirație KGB-istă, contrar misiunii și valorilor pe care această instituție susține că le respectă.

„Metodele abuzive ale SIS, observate inclusiv în cazul expulzării ilegale a lui George Simion, pe de o parte, și lipsa vădită de profesionalist, pe de alta, demonstrează cu prisosință nevoia reformării grabnice a acestui serviciu. Un pas important în acest sens este punerea imediată în aplicare a Legii Fondului Arhivistic, care obligă la declasificarea necondiționată a tuturor dosarelor”, a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul Blocului Unității Naționale.

Blocul Unității Naționale precizează că Legea Fondului Arhivistic se află în vigoare, univocă și este încălcată grav de SIS. Aplicarea de urgență a acesteia ar reprezenta o premisă pentru adoptarea unei viitoare legi a lustrației.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...