15:52:34 28.03.2024
Stiri

A plătit MII de lei pentru un telefon procurat de la „Calea Basarabiei”, dar și-a cerut repede banii înapoi. Nu a înțeles instrucțiunea

Social 06.01.2018 09:30 Vizualizări2857 Autor: Ziarul National


A plătit MII de lei pentru un telefon procurat de la „Calea Basarabiei”, dar și-a cerut repede banii înapoi. Nu a înțeles instrucțiunea

Un cetățean din R. Moldova a vrut să-și facă un cadou în preajma sărbătorilor de iarnă și a mers la piața „Calea Basarabiei” din Chișinău, unde și-a cumpărat un telefon mobil de model „ASUS Zenfone 3 Max” cu 4 000 de lei.

Ajuns acasă, cumpărătorul a văzut că certificatul de garanție și instrucțiunea de utilizare erau în limba italiană, iar el nu înțelegea nicio boabă. Deoarece nu a știut cum să utilizeze telefonul mobil, consumatorul s-a dus la piață și a solicitat să predea telefonul vânzătorului și să-i fie restituiți banii.

Revendicarea nu i-a fost satisfăcută, iar consumatorul a decis să depună o petiție la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.

Reclamația a fost soluționată pe cale amiabilă, cumpărătorul primindu-și înapoi banii.

Menționăm că, în perioada termenului de garanție, consumatorii sunt în drept să returneze agentului economic produsul neconform, cerând înlocuirea sau returnarea contravalorii acestuia. Produsele trebuie să aibă documentele de însoțire în limba română.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md