/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

Transnistria este convinsă că datorită sprijinului Rusiei îi va reuși totul

missing
05 ianuarie 2018, ora 17:05

„Sunt convins că, cu susţinerea Rusiei, noi, inevitabil, vom reuși totul. Trebuie doar să așteptăm un pic, ca economia noastră să revină la normal și aceasta va avea neapărat un impact asupra nivelului de trai al cetățenilor noștri”, este convins el.

Martînov consideră că una dintre căile cheie pentru reabilitarea economică este „încărcarea capacităților de producție ale întreprinderilor transnistrene, care activează în prezent la nivelul mediu de 40-50%”.

„Pentru aceasta, este necesară creditarea suplimentară a întreprinderilor transnistrene, astfel încât ele să poată spori capitalul de lucru și volumul producției. Și al doilea moment: trebuie să găsim piețe suplimentare de desfacere. În prezent, se lucrează mult în acest sens cu Rusia”, a explicat el.

Potrivit lui, pentru a asigura creșterea, este nevoie de circa $60 mil.

„Acum elaborăm un mecanism transparent, conform căruia aceste resurse bănești vor ajunge în Transnistria din Federația Rusă. Este vorba despre deschiderea unei linii de credit, în cadrul căreia vor fi finanțate proiectele de investiții, desigur doar după ce vor fi evaluate riscuri atât din partea băncilor transnistrene, cât și din partea celor rusești. Astăzi suntem aproape de finalizarea lucrului asupra acestui mecanism. Sperăm mult că anul viitor acesta își va începe totuși activitatea”, a spus premierul.

El a remarcat că anul acesta, relațiile cu Federația Rusă „au ajuns la un nivel total nou, atât în ceea ce ține de președinte și de guvern, cât și de Sovietul Suprem și Banca Centrală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram