(FOTO) Fenomen bizar în SUA: Ce pățesc șopârlele din cauza ciclonului-bombă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Temperaturile extreme de pe coasta de est a Statelor Unite provoacă un comportament ciudat al șopârlelor din zonele de obicei călduroase.

În Florida, care se confruntă o vreme neobișnuit de rece din cauza aerului polar adus de ciclonul-bombă, iguanele au început să cadă din copaci.

Efectiv, aceste reptile trec printr-un soi de „stingere internă” similară procesului de hibernare, susțin experții, care precizează că șopârlele își vor reveni după ce temperatura va crește, relatează The Guardian.

View image on Twitter

Pentru prima oară în trei decenii, a nins în zone din statul Florida unde la această dată ar fi trebuit să se înregistreze temperaturi de 27 de grade.

Din Maine până în Florida, toată coasta de est a Statelor Unite este sub un val de aer polar. Furtuna a adus un strat gros de zăpadă, ger pătrunzător şi vânt care bate cu 100 de kilometri pe oră. Zeci de mii de locuinţe au rămas fără electricitate şi mii de curse aeriene au fost anulate. Pe aeroportul „La Guardia”, New York, 90% dintre avioane nu mai zboară, iar sălile de aşteptare sunt arhipline. Nici pe şosele nu este mai bine. Circulaţia a devenit imposibilă.

Furtuna este rezultatul unui fenomen pe care specialiştii îl numesc ciclonul-bombă, ce duce la scăderea rapidă a temperaturilor. Gerul a îngheţat totul – de la cascada Niagara, până la fântânile arteziene din New York şi Philadelphia.

„Avem de-a face cu ciclon-bombă, ceea ce înseamnă că vom avea viteze extrem de mari ale vântului”, spune Kathryn Garcia, oficial Primăria New York.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...