/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Moldovenii dau năvală în Poiana Brașov pentru a petrece Crăciunul pe rit vechi

05 ianuarie 2018, ora 14:34

Unii turişti au ajuns în staţiune cu maşinile personale, iar alţii cu autocarele. Aceştia sunt cazaţi la hoteluri de trei şi patru stele la preţuri care pleacă de la 185 de euro pe noapte/camera la un hotel de patru stele din Poiana Braşov şi poate ajunge la peste 300 de euro pe noapte/camera, în funcţie de facilităţile incluse în pachetul de servicii, potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism ale hotelurilor din staţiune.

Numărul turiştilor care petrec sărbătorilor pe rit vechi în cele două staţiuni montane este mai mare la Revelion decât la Crăciun, mai spun sursele citate. Meniurile pregătite pentru turiştii din Republica Moldova, Ucraina sau Rusia sunt atât cele tradiţionale pentru seara de Crăciun, dar şi multe surprize, susţin hotelierii. Ca în fiecare an, aceşti turişti iau cu asalt pârtiile de schi sau de săniuş.

Pe toate pârtiile din Poiana Braşov se schiază în condiţii foarte bune, staţiunea fiind în continuare destul de aglomerată în această perioadă, având în vedere că este vacanţa elevilor, dar şi faptul că se schiază pe toate pârtiile domeniului schiabil, doar câteva secţiuni ale acestora fiind impracticabile din cauza lipsei zăpezii, precizează reprezentanţii Salvamont din staţiune.

Pe de altă parte, hotelierii din Predeal nu au pregătit pachete speciale de servicii pentru turiştii care vin să petreacă Crăciunul pe rit vechi, aceştia cazându-se pe cont propriu la hoteluri şi pensiuni, la preţuri la fel ca şi pentru turiştii din România.

„Sunt turişti din Republica Moldova, Ucraina şi Rusia care s-au cazat la hoteluri şi pensiuni. Fiecare stă cât doreşte, tocmai de aceea nu au fost pregătite pachete de servicii. Pot să vă spun că un pachet de servicii pentru trei nopţi, pentru oricine doreşte să se cazeze la un hotel de trei stele din Predeal, este de 330 de lei de persoană/cameră, iar un pachet de servicii de cinci nopţi ajunge la 800 de lei de persoană/cameră. Acestea includ cazarea, micul dejun şi cina. La patru stele, preţul ajunge la 380 de persoană/cameră”, a precizat, pentru AGERPRES, directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Predeal, Cătălin Câmpeanu.

Deocamdată, preţurile la hotelurile şi pensiunile din cele două staţiuni sunt la fel ca cele practicate pentru sărbătorile de iarnă. Referitor la gradul de ocupare a staţiunii Predeal de Revelion, sursa citată a precizat că acesta a fost de 100%, dar şi restaurantele au avut locurile rezervate în totalitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram