Alertă mondială: O rachetă lansată de Kim Jong-un a lovit din greșeală un oraș din Coreea de Nord

111kim-jong-un-rachete-nucleare_86034300

Una dintre rachetele balistice lansate anul trecut de regimul de la Phenian a lovit din greșeală un oraș aflat nu departe de capitala Coreei de Nord, potrivit unui raport citat de CNBC.

Potrivit unui înalt oficial american citat de publicația The Diplomat, incidentul a avut loc la lansarea eșuată a rachetei balistice din aprilie 2017 și a fost păstrat în secret de regimul lui Kim Jong-un.

La momentul respectiv, presa internațională a relatat pe larg despre racheta eșuată, dar nu se știa că aceasta a căzut într-o zonă locuită.

Conform dezvăluirilor de acum, racheta Hwasong-12/KN17, lansată din baza militară Pukchang, s-a prăbușit la scurt timp după lansare la marginea orașului Tokchon, provocând pagube considerabile într-un complex de clădiri industriale sau din domeniul agricol.

Nu se cunoaște până în acest moment dacă au avut loc și pierderi de vieți omenești în urma accidentului militar. Racheta nu a reușit să zboare mai departe de 40 de kilometri și efectele impactului au putut fi confirmate independent de imagini de pe satelit din perioada aprilie-mai, scrie realitatea.net.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente