05:57:58 20.04.2024
Stiri

Angajații de la Institutul Mamei și Copilului care ar fi lăsat o tânără să-și nască pruncul mort în VECEUL instituției, SUSPENDAȚI din funcție

Social 04.01.2018 16:46 Vizualizări2273 Autor: Ziarul National
Angajații de la Institutul Mamei și Copilului care ar fi lăsat o tânără să-și nască pruncul mort în VECEUL instituției, SUSPENDAȚI din funcție Canal2


Administrația Institutul Mamei și Copilului (IMC) anunță că angajații implicați în cazul tinerei care ar fi fost lăsată, la începutul lunii decembrie 2017, să nască singură în veceul instituției, au fost suspendați pe perioada anchetei deschisă după ce presa a relatat despre calvarul prin care a trecut femeia.

Potrivit unui comunicat de presă al IMC, pacienta a fost internată aici pe 9 decembrie, unde a fost investigată, iar pe 11 decembrie a fost efectuată ultrasonografia, care a confirmat diagnosticul de anomalii în dezvoltare ale fătului.

„În data de 11.12.2017, a fost discutat cazul în cadrul unui consilium medical, cu recomandarea întreruperii medicamentoase a sarcinii, la indicații medicale (avort medicamentos). În aceeași zi, a fost inițiată întreruperea sarcinii, conform protocolului. Procedura de întrerupere a sarcinii până în 22 de săptămâni se efectuează prin administrarea preparatelor-standard, după schemă, care provoacă apariția contracțiilor uterine și pot declanșa în orice moment expulzia. Pacienta nu a fost internată pentru naștere, aceasta prezentând o sarcină în termen de 21 de săptămâni, cu făt la care au fost depistate malformații congenitale multiple de dezvoltare și, la indicații medicale, s-a produs avortul tardiv provocat medicamenos, momentul de producere al căruia nu poate fi anticipat. La data de 14.12.2017, a avut loc avortul medicamentos provocat. Pacienta a fost externată pe 15.12.2017, cu recomandările medicului curant și sub supravegherea medicului de familie”, arată IMC într-un comunicat de presă.

Într-o postare pe Facebook, tânăra a relatat că a avut parte de o atitudine umilitoare la IMC și, într-un final, a născut singură „ca un câine” în veceul instituției.

IMC promite că, dacă ancheta va stabili că angajații au admis încălcări ale eticii și deontologiei medicale, precum și ale regulamentului de activitate, vor fi sancționați.

Și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a format o comisie care urmează să investigheze acest caz.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md