Actualitate

Un bărbat a fost reţinut pentru comercializarea drogurilor sintetice

În urma investigațiilor efectuate de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate, în comun cu angajații Direcției Antidrog şi Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice a Inspectoratului Național de Investigații, s-a stabilit că suspectul este membru al unui grup de persoane care distribuie droguri sintetice (AB Chiminaca, PVP) la preţ de 1000 lei per 1 g. PVP, prin intermediul aplicaţiilor Viber, Telegram și WhatsApp.

Astfel, aproximativ timp de jumatate de an, suspectul și-a identificat un cerc de consumatori cărora le comercializa droguri. Pentru a comercializa drogurile, acesta utiliza unitatea de transport personală pentru a se deplasa în diferite locații din capitală, identificând ascunzișuri, unde plasa pachețele cu droguri sintetice. Ulterior, prin intermediul aplicațiilor electronice, bărbatul transmitea poza locației unde se afla pachețelul camuflat, în care se aflau droguri.

La 27 decembrie 2017, în urma acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații, în fața unui bloc locativ suspectul a fost reținut în flagrant în momentul comercializării drogurilor unui potențial consumator.

Ca rezultat a percheziției corporale a fost depistat și ridicat un pachețel cu droguri sintetice care urmau a fi ascunse pentru un potențial cumpărător. Ulterior, au fost efectuate percheziții şi la domiciliul subiectului unde au fost depistate și ridicate droguri sintetice – PVP, comprimate Subutex în proporții deosebit de mari, precum și marijuana, 4 pistoale pneumatice, peste 20 de cartele SIM, folosite la deschiderea conturilor pentru portmonee electronice, 2 telefoane mobile și altele.

La insistența procurorilor, învinuitul a fost pplasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile și riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

La moment, se întreprind acțiuni pentru identificarea altor persoane implicate în schema de comercializare a drogurilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *