Trump, pe fondul protestelor din Iran: Veți primi sprijin la timpul potrivit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele SUA, Donald Trump, a revenit miercuri pe Twitter cu o postare în care se arată solidar cu participanţii la protestele din Iran, el exprimându-şi „respectul pentru poporul iranian care încearcă să îşi ia înapoi guvernul devenit corupt”, informează Agerpres.

„Veţi vedea un mare sprijin din partea Statelor Unite la momentul potrivit”, a mai scris Trump în aceeaşi postare.

Începând de joi, în mai multe oraşe iraniene mii de persoane au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva preţurilor mari, corupţiei şi politicii economice a guvernului preşedintelui Hassan Rohani. Unele proteste au degenerat în confruntări cu forţele de ordine, în care au fost ucise 21 de persoane, iar unii manifestanţi au fost arestaţi.

De la începutul protestelor, Trump a postat zilnic pe Twitter mesaje legate de aceste manifestaţii, în care a asigurat protestatarii de sprijinul SUA şi a avertizat regimul de la Teheran, pe care l-a calificat drept „brutal şi corupt”, să nu încalce drepturile omului. Într-o postare apărută luni, Trump a scris că poporului iranian îi este „foame de libertate” şi că pentru Iran a venit „vremea schimbării”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...