/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Și-a cumpărat un telefon mobil, dar a cerut banii înapoi pentru că instrucțiunile nu erau în limba română

missing
03 ianuarie 2018, ora 16:48

La verificarea ulterioară a actelor însoțitoare a telefonului (certificatul de garanție, instrucțiunea de utilizare), cumpărătorul a constatat că documentele sunt în limba italiană, fără a fi traduse în limba română. Deoarece nu a știut cum să utilizeze telefonul mobil, consumatorul a solicitat să predea produsul vânzătorului și să-i fie restituită contravaloarea telefonului.

Revendicarea nu a fost satisfăcută, iar consumatorul a decis să depună o petiție la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței. Reclamația a fost soluționată pe cale amiabilă, restituindu-i-se, astfel, contravaloarea telefonului procurat, în sumă de 4.000 lei. Comerciantul a fost informat despre obligațiile și drepturile vânzătorului și avertizat să respecte drepturile consumatorilor, neadmițând ulterior asemenea încălcări.

Reamintim că, în perioada termenului de garanție, consumatorii sunt în drept să returneze agentului economic produsul nealimentar neconform, cerând înlocuirea sau returnarea contravalorii acestuia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram