01:06:49 25.04.2024
Stiri

Un deputat rus crede că SUSPENDAREA parțială a lui Dodon poate provoca TULBURĂRI în R. Moldova: „Cred că asta se va putea întâmpla în zilele următoare”

Politică 03.01.2018 16:00 Vizualizări3082 Autor: Ziarul National
Un deputat rus crede că SUSPENDAREA parțială a lui Dodon poate provoca TULBURĂRI în R. Moldova: „Cred că asta se va putea întâmpla în zilele următoare”


Leonid Kalaşnikov, preşedintele Comisiei pentru Comunitatea Statelor Independente din Parlamentul rus, a declarat că suspendarea parţială a preşedintelui Igor Dodon, poate provoca tensiuni în R. Moldova, relatează site-ul agenţiei Tass.

„Dodon poate rezista prin îndemnarea oamenilor să iasă în stradă. În opinia mea, s-ar putea, de asemenea, să provoace tulburări, deoarece alegătorii care l-au ales pe Dodon ca preşedinte nu vor accepta situaţia actuală. Cred că asta se va putea întâmpla în zilele următoare”, a declarat Kalaşnikov.

Deputatul rus, care a fost primit anterior de Dodon la Președinție, a precizat că suspendarea parţială a președintelui R. Moldova nu a fost decisă în mod întâmplător în preajma trecerii în noul an.

„Sunt oameni care ar putea profita, deşi alegerile sunt programate mai târziu. Oponenţii lui Dodon sunt speriaţi de aceste alegeri. Ei au decis suspendarea lui Dodon cu scopul de a slăbi forţele proeuroasiatice”, a adăugat Kalaşnikov.

De menționat că judecătorii Curții Constituţionale au decis, marţi, suspendarea atribuţiilor preşedintelui Igor Dodon privind numirea miniştrilor, în urma examinării unei sesizări depuse de către un grup de deputaţi ai Partidului Democrat.

Prerogativele prezidenţiale în acest sens urmează să fie preluate de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Acesta va emite decretele de numire a celor şapte miniştri noi: Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale – Svetlana Cebotari, Ministrul Justiţiei – Alexandru Tănase, Vicepremier pentru Integrare Europeană – Iurie Leancă, Ministrul Economiei – Chiril Gaburici, Vicepremier pentru Reintegrare – Cristina Lesnic, Ministrul Agriculturii – Liviu Volconovici, Ministrul de Externe – Tudor Ulianovschi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md