Actualitate

Ce s-a întâmplat în realitate cu cadavrele pasagerilor de pe Titanic?

 În noaptea de 14 aprilie 1912 a avut loc unul dintre cele mai mari dezastre maritime din istorie. 1523 de suflete, din cele 2223 aflate pe vas, au fost înghițite de apele Oceanului.

Deși au trecut sute de ani de la tragedia „Titanic”, povestea faimosului pachebot continuă să ridice semne de întrebare și astăzi.

Epava navei a rămas un cimitir pe fundul Oceanului, stând mărturie pentru toţi cei care și-au pierdut viața. A fost nevoie de 73 de ani de căutări pentru a găsi rămășitele Titanicului. Însă nu și trupurile celor decedați.

Ce s-a întâmplat cu cadavrele?

Conform documentelor prezentate, marinarii au aruncat în mare cadavrele pasagerilor ”săraci”, mai ales ale celor de la clasa a III-a, după ce i-au buzunărit. În opinia echipajului navei, pasagerii care au fost în prima și a doua clasă aveau dreptul la demnitatea unei înmormântări. Printre corpurile aruncate în Ocean erau și corpurile echipajului de pe Titanic.

Scopul unui astfel de gest a fost acela de a primi recompense materiale din partea familiilor decedaților.

Bucătarul-șef de pe Titanic s-a îmbătat înainte de scufundare, iar datorită alcoolului din sânge a reușit să supraviețuiască 2 ore în apa înghețată până când a fost găsit de echipele de salvare.

Celelalte sute de cadavre au fost ȋngropate ȋn mare si au dispărut fără urmă, din cauza apei sărate care a contribuit la descompunerea oaselor.

Ciocnirea a avut loc la ora 23:40, iar scunfudarea totală a ambarcaţiunii s-a petrecut la ora 2:20 dimineaţa.

Nava era echipată cu 64 de bărci de salvare, astfel că restul oamenilor au decedat îngheţaţi şi înecaţi. La momentul scufundării Titanicului apa avea temperatura de -2°C.

S-a spus că Smith, căpitanul, a ignorat cu bună ştiinţă avertizările cu privire la aisberg și a permis ca bărcile de salvare să plece mai mult goale decât pline cu pasageri. Dacă acestea erau ȋncărcate la capacitate maximă, ȋn jur de 1178 de persoane ar fi fost salvate.

În plus, acesta nu a emis un ordin clar de abandon al pachebotului şi mulţi oameni nu au ştiut în ce situaţie gravă se aflau.

În 2012, istoricii au descoperit că Smith a picat examenul de navigaţie, însă își câștigase titulatura de „căpitanul milionarilor”, datorită încrederii pe care o inspira celor din jur.

Sursa: Noizz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *