(doc) Transparență financiară în instituțiile de învățământ timpuriu. Din 2018, părinții vor ști exact pe ce se cheltuie banii în grădinițe

gradinita-pivata-chisinau-mickey-mouse-32

Din 19 ianurie 2018, părinții vor cunoaște  câți bani vor fi  alocați pentru fiecare gradiniță din municipiul Chișinău. Cu această inițiativă a venit viceprimarul, Ruslan Codreanu. 

Viceprimarul a solicitat de la reprezentanții Direcțiilor Educație, Tineret și Sport de sector să publice bugetele instituțiilor de educație timpurie din Chișinău pentru anul 2018.

Mai mult, Codreanu a solicitat ca până la data de 19 ianuarie 2018, toate instituțiile de educație timpurie să completeze bugetul pe fiecare grădiniță  separat.

„Prin publicarea bugetelor alocate fiecărei instituții de educație timpurie, vom obține nu doar trasnsparența procesului de cheltuire a banului public, dar va fi îmbunătățită și gestionarea resurselor financiare. Cetățenii vor fi informați corect despre cheltuielile efectuate. Toate aceste acțiuni vor duce la asigurarea unei monitorizări  și a unui control mai bun”, se specifică în documentul semnat de viceprimarul Ruslan Codreanu.

img8

Așadar, pe an se preconizează să se cheltuiască puțin peste un milion de lei pentru salarizare (câte 85 de mii de lei pe lună), 136.942.000 lei pentru alimentație, 68 de mii de lei pentru produse sanitare, 47 de mii de lei pentru reparații, 55 de mii – achiziții/procurări și cca 26 de mii de lei pentru cheltuieli administrative.

22

12

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente