Munteanu despre suspendarea temporară a lui Dodon: „Unealta docilă a lui Plahotniuc va jubila trecerea „cu brio” peste un nou pârleaz politic”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Binomul Plahotniu-Dodon funcționează „ireproșabil”, apreciază vicepreședintele Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu, în contextul deciziei magistraților Curții Constituționale de a-l suspenda temporar din funcție pe președintele Igor Dodon, întrucât a respins repetat candidaturile noilor miniștri din Guvernul Filip, propuși de Partidul Democrat.

Munteanu apreciază că, CC l-a salvat pe Dodon de sarcina umilitoare de a numi noii miniștri democrați, inclusiv unii care au participat la furtul miliardului.

„Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon s-au tocmit din nou, binomul de guvernare funcționează „ireproșabil”. Ușurat de sarcina umilitoare de a numi noii miniștri democrați, inclusiv unii care au participat la furtul miliardului, Igor Dodon, unealta docilă a lui Vladimir Plahotniuc, va deschide în această seară o șampanie scumpă și va jubila trecerea „cu brio” peste un nou pârleaz politic delicat”, a reacționat Munteanu.

Citește și: (VIDEO) Curtea Constituțională a decis: Igor Dodon, suspendat din nou

Totuși, acesta declară că de mâine oligarhul Vladimir Plahotniuc și șeful statului Igor Dodon se vor duela din nou.

„De mâine, însă, actanții principali ai operei tragico-comice se vor duela din nou, spre deliciul alegătorului neavizat, asemenea cunoscutelor personaje Tom și Jerry, care se luptă mereu, dar nu pățește nimeni nimic”, se mai arată în reacția lui Valeriu Munteanu.

Citește și: Reacția lui Dodon, după ce CC l-a suspendat din funcție: Este o cădere dezonorantă pentru un stat care se vrea democrat

Amintim că, magistrații Curții Constituționale au decis suspendarea președintelui Igor Dodon, după ce acesta a „refuzat deliberat de a-și exercita obligațiunile” privind numirea în funcția a celor 7 miniștri. Astfel, ca și în precedentul din luna octombrie, președintele Parlamentului sau premierul va exercita interimatul funcției pentru numirea acestora în funcții.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...