/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Un tânăr ar fi pretins 650 de euro de la o familie. Le-a promis „urgentarea” obținerii cetățeniei române

missing
02 ianuarie 2018, ora 15:20

Potrivit materialelor anchetei, tânărul ar fi pretins și primit de la o familie din Bălți 650 de euro, sub pretextul că poate influenţa angajați din cadrul Consulatului României și Autorității Naționale pentru Cetățenie, astfel încât aceștia să grăbească procesul de acordare a cetățeniei române.

Dat fiind faptul că bărbatul nu s-a ținut de promisiune, cei doi soți au sesizat DGT Nord a CNA. La scurt timp după efectuarea măsurilor speciale de investigație şi procesual-penale în vederea acumulării materialului probator, tânărul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru trafic de influență și, dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 200 000 de lei.

Cazul este cercetat de CNA sub conducerea Procuraturii Anticorupție. În prezent, se desfăşoară şi alte acţiuni de documentarea, în vederea identificării întregului cerc de suspecţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram