Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.07.2015

Natalia Gherman: „Republica Moldova rămâne ferm angajată pe calea reformelor şi agendei europene”

Natalia Gherman: „Republica Moldova rămâne ferm angajată pe calea reformelor şi agendei europene”

Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a avut astăzi o întrevedere cu Petras Auštrevičius, co-raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova.
 
„Republica Moldova rămâne ferm angajată pe calea reformelor şi agendei europene”, a precizat Natalia Gherman în cadrul întrevederii. Potrivit oficialului,  priorităţile autorităţilor de la Chişinău rămân a fi reforma justiţiei, combaterea corupţiei şi securitatea sectorului financiar-bancar. De asemenea, o atenţie specială este acordată cooperării cu Uniunea Europeană în domeniul securităţii energetice şi interconectării reţelelor de transport.
 
În contextul marcării, astăzi, a unui an de la ratificarea de către Parlamentul de la Chişinău a Acordului de Asociere RM-UE, oficialii au discutat despre rezultatele implementării provizorii a acestuia. În aceeaşi ordine de idei, Prim-ministrul interimar a menţionat că Planul legislativ pentru anul 2015 privind transpunerea angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere, aprobat deja de Guvern, va contribui la sincronizarea agendelor de lucru a Parlamentului şi Guvernului. Totodată, acesta va duce la o productivitate mai înaltă în implementarea Acordului.
 
Natalia Gherman a salutat lansarea Proiectului privind Cooperarea Anuală între Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul European, care urmează a fi implementat pe parcursul acestui an. Proiectul prevede oferirea asistenţei Parlamentului Republicii Moldova pentru armonizarea legislaţiei naţionale la cea europeană, susţinerea participării active a femeilor în viaţa politică din Republica Moldova, precum şi responsabilitatea politică a grupurilor parlamentare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus