(VIDEO) China testează prima sa autostradă solară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Semafoarele, semnele de circulaţie şi camerele de supraveghere sunt alimentate cu energie fotovoltaică solară, pe o porţiune de autostradă recent inaugurată în China.

China a inaugurat pe 28 decembrie, în apropierea oraşului Jinan (capitala provinciei Shandong, în est), o secţiune de un kilometru de autostradă specială. Echipamentele sale – luminile şi semnele rutiere, camerele de supraveghere, automatele de taxare – sunt alimentate cu energie electrică produsă de panouri solare care acoperă 5 875 km², potrivit autorităţilor locale, citate de site-ul xinhuanet.com.

Această parte a autostrăzii „solare” este un test pentru o viitoare extinderi. Aceast este în orice caz concepută pentru o durată de viaţă de 20 de ani.

În viitor, autorităţile chineze intenţionează, de asemenea, să dezvolte un sistem care să permită maşinilor electrice să se reîncarce prin simpla deplasare pe şosea, potrivit informaţiilor furnizate de agenţia chineză de stat CCTV +.

China, care şi-a propus să reducă poluarea semnificativă a aerului, încearcă să-şi înlocuiască treptat centralele electrice pe bază de cărbune, poluante şi suprasolicitate cu surse de energie mai noi, mai curate, inclusiv energia solară şi hidroelectrică.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...