TOP 10 cei mai buni fotbaliști în 2017, potrivit Marca; Surpriză pe primul loc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Performanțele individuale au cântărit mai mult decât trofeele câștigate de Messi. O spune chiar Marca, publicație din Madrid, cunoscută drept ziarul de casă al lui Real Madrid. Conform unui sondaj, argentinianul de la Barcelona a fost votat drept cel mai bun fotbalist al anului 2017, urmat de starul celor de la Real, Cristiano Ronaldo.

Acesta din urmă a avut un an de excepție, încununat și cu Balonul de Aur, dar și cu premiul primit din partea FIFA, de cel mai bun jucător. Cu toate acestea, 56 la sută din voturi i-au fost acordate lui Messi, iar Ronaldo a primit doar 25 la sută. Pe locul al treilea s-a clasat Isco (Real Madrid), care a fost ales de șase la sută dintre votanți.

La nivel de echipă de club, Messi a câștigat cu Barcelona doar Cupa Spaniei în 2017, în timp ce Realul lui Ronaldo a luat titlul, Supercupa Spaniei, Champions League, Supercupa Europei și Camionatul Mondial al Cluburilor.

Messi a câștigat de cele mai multe ori Balonul de Aurcinci, în timp ce Cristiano Ronaldo are patru. În 2017, Messi a înscris 54 de goluri în campionat în acest an și e al doilea marcator din primele cinci ligi ale Europei, după Kane (Tottehnam), care are 56.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...