Pavel Filip: În 2018 vom merge și pe proiectul “Prima Casă 2”

Premierul Pavel Filip a dezvăluit că, în 2018, Guvernul va merge și pe proiectul “Prima Casă 2”, unde vor fi identificate categorii de oameni care vor avea şi mai multe facilităţi, atunci când îşi vor achiziționa o locuinţă. Anunțul a fost făcut în cadrul unui interviu exclusiv acordat pentru Publika TV.

Totodată, șeful Guvernul a spus că în anul curent va fi pus în aplicare programul “Prima Casă”, un program care este orientat, în primul rând, către tineri.

“Din toate analizele pe care le aveam, un lucru care îi determină pe tineri să plece peste hotare este lipsa de perspectivă de a avea o locuință sau de a avea capacitatea să-și cumpere o locuinţă în Republica Moldova. De aceea am ținut foarte mult la acest program, le mulțumesc colegilor care au muncit. Şi iată, deja avem aprobat aceasta lege şi va fi pusă în aplicare din 2018”, a spus Pavel Filip.

Fiind întrebat despre proiectele prioritare pentru 2018, Pavel Filip a spus că Guvernul se va ocupa de dezvoltarea infrastructurii drumurilor. “Şi aici am alocat sume importante din buget, dar avem sume importante care sunt oferite și de către finanţatorii externi, peste 2,4 miliarde de lei vor fi investite în reparaţia şi dezvoltarea infrastructurii drumurilor”, a menționat premierul.

Un alt subiect prioritar rămâne a fi domeniul educației. Se va o evaluare a tot ce se întâmplă în sistemul de educație din Republica Moldova pentru îmbunătățirea lucrurile.

“Şi, desigur, că o altă prioritate este justiția. Vor continua reformele în justiție, astfel încât în final să să putem vorbi despre o supremație adevărată a legii în Republica Moldova. Din punctul meu de vedere, aceştia sunt trei piloni pe care se poate construi un stat puternic: infrastructura, educaţie şi supremația legii”, a adăugat Pavel Filip.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.