/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Petiție: Cer lista cheltuielilor și veniturilor anuale ale Mitropoliei Moldovei

missing
01 ianuarie 2018, ora 13:52

„Având în vedere plata impozitului trimestrial făcută aproape de fiecare parohie din țară, din cele peste 1000 de parohii aflate sub jurisdicția Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove și lipsa unui raport financiar și de activitate al celor de la mitropolie pentru venitul din acest impozit,” se menționează în mesajul petiției.

Inițiatorii subliniază că cei de la conducerea mitropoliei refuză instalarea unor rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii la intrarea în catedrala mitropolitană “Nașterea Domnului” din Chișinău, motivând refuzul prin lipsa mijloacelor financiare.

„Ținând cont de intenția Mitropoliei Chișinăului și a întrege Moldove de a construi o casă parohială pompoasă și costisitoare în spatele catedralei mitropolitane (conform proiectului și designului prezentat în cadrul ședinței CMC, clădirea auxiliară va avea 686 metri pătrați), dar și gestionarea financiară dubioasă a veniturilor și cheltuielilor Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove,” adaugă aceștia.

Inițiatorii petiției cer de la conducerea Mitropoliei Moldovei următoarele:

  1. Raport financiar anual în care se va prezenta tuturor membrilor Bisericii Ortodoxe din Moldova și locuitorilor Republicii Moldova lista cheltuielilor și veniturilor anuale ale mitropoliei.
  2. Prezentarea publică pentru toți membrii Bisericii care este proveniența banilor din care se vrea a construi acea casă parohială și care este suma totală disponibilă pentru construcție.
  3.  Transparență decizională în cadrul luării deciziilor privind cheltuielile banilor proveniți din donațiile membrilor Bisericii. Ne interesează cine, cum și de ce ia deciziile de a se cheltui banii Bisericii în modul cum se face, adică pentru Casă parohială se găsesc bani, nu și pentru altceva mai necesar Bisericii, de exemplu Centru social-filantropic, rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități fizice, etc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram