Autorul atacului din Tunisia se drogase înainte de comiterea masacrului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorul atacului din Tunisia consumase cocaină înainte de comiterea masacrului, iar pe corpul lui au fost găsite dispozitive explozive nedetonate.

În urma autopsiei, doctorii au descoperit în corpul lui Seifeddine Rezgui, autorul atacului din Tunisia, urmele unui drog, despre care se crede că ar fi cocaină sau un drog similar acesteia, susține publicaţia britanică Daily Mail, citată de Mediafax.

„Autopsia a confirmat faptul că teroristul a consumat droguri înainte de a comite atacul – aceleaşi droguri pe care gruparea radicală Stat Islamic le oferă membrilor înainte de comiterea actelor teroriste, pentru a nu fi conştienţi de ceea ce fac”, a declarat o sursă citată de publicaţia Daily Mail. Este binecunoscut faptul că luptătorii organizaţiei teroriste Stat Islamic consumă doze de cocaină pentru că acest drog îi face să se simtă invincibili pe câmpul de luptă.

În plus, oficiali ai poliţiei confirmă că la doar câţiva centrimetri de corpul lui Rezgui a fost descoperit încă un dispozitiv explozibil nedetonat, care ar fi putut, cu siguranţă, să mai ucidă şi alte persoane.

Există însă presupunerea că bărbatul înarmat era prea drogat pentru a mai detona şi explozibilul nefolosit pe care îl avea asupra sa.

Potrivit martorilor, Rezgui a fost surprins că râdea şi zâmbea în timp ce îşi ucidea cele 38 de victime, trăgând asupra lor cu o mitralieră AK-47, în Sousse, vinerea trecută.

„La un moment dat, bărbatul – avea arma în spate – a scos telefonul şi a început să facă poze victimelor, râzând în tot acest timp”, a precizat Paul Short, un martor.

Houssem, un lucrător al hotelului atacat, Riu Imperial Marhabaa, a declarat că Rezgui „râdea în timp ce trăgea cu mitraliera în toate părţile. Când s-a oprit, după ce îi omorâse pe toţi, nu-i păsa, nu a încercat să fugă. Doar zâmbea, era fericit”.

Potrivit unui alt angajat al hotelului, Rezgui lucrase la Riu Imperial Marhabaa în urmă cu patru ani, pentru o perioadă de patru luni, în care fusese angajat pe post de dansator.

De la producerea atentatului, ambasadorul Tunisiei în Marea Britanie a declarat pentru Sky News că 20 de persoane au fost arestate şi că se află în continuare în stare de arest, fiind suspectate de implicare în atentatul comis vinerea trecută în Tunisia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...