Justiția franceză a rezolvat conflictul politic din sânul familiei Le Pen

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Justiția franceză a anulat joi suspendarea lui Jean-Marie Le Pen din Frontul Național, partidul de extremă-dreapta condus în prezent de fiica sa, Marine Le Pen, la inițiativa căreia s-a luat decizia suspendării lui după ce ei au intrat într-un conflict deschis.

Tribunalul din Nanterre a decis că Frontul Național trebuie să-i restituie lui Jean-Marie Le Pen toate drepturile ce decurg din calitatea sa de membru, precum și din cea de președinte de onoare al partidului, transmit agențiile AFP și EFE, citate de Agerpres.

Menționăm că Jean-Marie Le Pen este cofondator al formațiunii Frontul Național, creată în anul 1972 și pe care a condus-o până în anul 2011, când i-a încredințat șefia fiicei sale, Marine Le Pen. Pentru a-și crește popularitatea, aceasta din urmă a încercat să schimbe imaginea partidului, care sub conducerea tatălui ei a fost apreciată drept rasistă și antisemită.

În pofida succeselor electorale recente, cum a fost cel de la europarlamentarele de anul trecut, această strategie nu este deloc pe placul liderului istoric al partidului, care s-a dezlănțuit împotriva fiicei sale în mai multe interviuri, unul fiind acordat în luna aprilie unui ziar considerat antisemit.

În replică, Marine Le Pen a convocat biroul executiv al FN, care a decis să-l suspende pe Jean-Marie Le Pen din partid, acesta din urmă adresându-se apoi justiției. Hotărârea emisă joi de tribunalul din Nanterre poate fi însă atacată cu recurs.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...