Ce să faci pe 31 decembrie ca să ai noroc tot anul următor. Taina celor 12 boabe de struguri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pe întreg globul pamântesc, pe 31 decembrie, unii oameni respectă o serie de tradiții și superstiții ca să aibă noroc în următorul an. Așa că, pe lângă obiceiurile tradiționale, poți să „te ghidezi” și după alte tradiții internaționale ca să ai noroc în 2018.

Mâncați 12 boabe de struguri

În Spania, dar și în mai multe țări latine, strugurii sunt purtători ai norocului. Se spune că dacă mănânci 12 boabe de struguri la miezul nopții, de Revelion, vei avea 12 luni îmbelșugate, dulci, dar și pline de sănătate.

Bănuți în borcan pentru belșug

Să ai bani asupra ta atunci când bate miezul nopții, de Revelion, este una dintre tradițiile legate de șansele de câștig în următoarele 12 luni. Însă suma este, în toate cazurile, definită. De ce să nu-ți sporești șansele de câștig financiar punând deoparte? Începe încă din noaptea dintre ani să strângi bani într-un borcan, în care să pui orice fel de sumă, în fiecare zi a anului. În felul aceste, șansele tale de câștig bănesc se află în permanență pe o pantă ascendentă.

Fără certuri în ajun și în noaptea dintre ani

Indiferent cum a fost anul care se încheie, nu-l termina cu situații tensionate și, mai cu seama, nu intra în 2014 supărat pe cineva. Încheie-ți socotelile cu cei care te-au supărat sau cu care te-ai certat, împacă-te cu aceștia și pășește în noul an cu gânduri bune. În felul acesta, îți sporești șansele să ai parte de evenimente favorabile ție și de relații cordiale tot anul.

Fructe rotunde în casă

Chiar dacă nu ești mare fan al fructelor, este recomandat ca în noaptea dintre ani să ai fructe rotunde în casă. Forma sferică este considerată perfectă, fiind asociată cu infinitul, cu continuitatea. În timp ce fructele simbolizează vitalitate, sănătate, forma rotundă a acestora sporește și șansele la perpetuitate în lucrurile bune din viața ta.

Sparge vesela veche din casă

Nimeni nu spune că trebuie să spargi toate cănile, paharele și farfuriile din casă, dar scapă de cele vechi, ciobite. Cumpără-ți ceva nou pentru casă pe care sa-l expui în noaptea dintre ani și scapă de un obiect vechi din casă. Dar nu oricum! Sparge-l în bucăți ca să alungi ghinionul din casă!

Mănâncă pește

Peștele este echivalentul biblic al abundenței, al renașterii, motiv pentru care preparatele din pește sunt de bun augur dacă le mănânci în noaptea dintre ani. Atenție însă! Mănâncă peștele întreg, nu tăiat felii sau bucățele, căci altfel îți transformi și norocul în fărâmături.

Mănâncă rodii

Să mănânci rodii în noaptea dintre ani este tradiție originară din Turcia, despre care se spune că aduce noroc. Cum? Culoarea roșie reprezintă inima omului plină de sănătate, această simbolistică fiind, de altfel, susținută și de lumea medicală care a descoperit că rodiile sunt benefice pentru sănătate. Totodată, fructul și semințele rodiei sunt rotunde, forma sferică reprezentând continuitate și prosperitate.

Mănâncă și ceva verde

De pe coastele Americii de Sud până în Europa, oamenii obișnuiesc să mănânce ceva verde în noaptea dintre ani pentru a avea spor la bani. Verdele simbolizează abundența bănească, dar și sănătatea de care avem toți nevoie pentru a ne putea bucura cu adevarat de câștigurile financiare. Așadar, în noaptea dintre ani, mâncați legume verzi pentru prosperitate, dar și pentru sănătate.

Scapă de datorii înainte de miezul nopții

Nu intra în noul an cu datorii, căci în următoarele 12 luni vei fi nevoit mereu să dai bani. Încearcă să-ți achiți datoriile până la miezul nopții, de Revelion, ca să pornești în noul an doar cu perspective de câștig, nu de acumulare de datorii.

Poartă ceva roșu sau ceva nou

Crește-ți șansele de a avea o viața intensă, pasională, dar și plină de noutăți purtând ceva roșu pe tine sau ceva nou (sau nepurtat până atunci) de Revelion.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...