Idei de rezoluții pentru 2018 pe care tinerii din Moldova le-ar putea urma și bifa cu succes

DSC_5865-min

La început de un an nou mereu ne promitem că vom face lucruri care ne vor schimba viața în bine, însă pentru a face ca să ne simțim bine, acestea trebuie să fie măsurabile. Echipa #diez vă vine cu o lista de câteva propuneri care le-ați putea realiza cu succes.

#1. Reading Challenge

goodreads

E bine să citim cât mai mult, asta ne face să descoperim noi istorii și universuri, ne dezvoltă vocabularul și, de ce nu, ne umple timpul de așteptare. În fiece an pe Goodreads vă puteți înscrie la provocarea cititului, unde scrieți câte cărți vreți să citiți, ulterior să vă urmăriți evoluția.

#2. Țări noi pentru a fi vizitate

Prin a călători distrugem clișee și stereotipuri, învățăm lucruri noi despre lume, dar și despre noi, și interacționăm cu alte culturi. Echipa #diez vă sugerează o listă de platforme unde vă puteți bifa țări și orașe noi în care ați fost, câte ore ați petrecut în zbor, și nu numai. 

#3. Run, Forrest, Run

chisinaumara

În ultimul timp turismul maratoanelor a crescut foarte mult, de asemenea, și maratonul internațional din Chișinău se organizează la un nivel ridicat. Vă puteți propune în noul an să alergați distanța pe care n-ați făcut-o până acum. De la 5km, la 10km, 21km sau chiar 42 km. Urmăriți pagina Chisinau International Marathon, ca să știți cum puteți alerga chiar în Chișinău.

#4. Dar din dar, rai se face

guvern24

În 2018, vă puteți propune să susțineți un șir de proiecte care credeți că ar putea face un bine comunității în care trăiți. Pentru acest lucru aveți platforma Guvern24.md, unde vă puteți alege domeniul pe care vreți să-l susțineți. O dată pe lună, o dată în trimestru, decideți singuri.

#5. Zile fără alcool

finewine

Într-o țară ca Moldova unde industria vinului se dezvoltă, berea devine din ce în ce mai bună, e destul de greu să nu consumi alcool. Echipa #diez, vă sugerează să consumați în limitele admisibilului, și să nu exagerați, iar dacă consumați, să fie ceva bun. Pentru vin bun, puteți verifica blogul lui Andrei Cibotaru, iar pentru bere bună, grupul de Facebook: Bere Moldova. Astfel, precum eroina unui roman de Murakami, puteți spune că veți încerca să aveți minim 4 zile pe săptămână fără alcool.

#6. Film ca filmul

netflix

Puteți alege ca în 2018, să urmăriți toate filmele unui regizor, acesta poate fi Quentin Tarantino, sau Wes Anderson. Puteți alege să vă duceți la X festivale de film, sau să vă luați abonament pe Netflix. Ce fel de filme vreți să vedeți, e alegerea voastră, inportant să fie filme bune din care puteți învăța.

#7. Cuvinte noi-nouțe și speciale

otherwordly-90807

Uneori să înveți cuvinte noi este neplanificat, însă dacă alegi să faci asta, îți poate dezvolta vocabularul foarte bine, dar și să impresionezi pe cineva. Echipa #diez a găsit un blog cu cele mai faine cuvinte din diferite limbi care te-ar putea ajuta să transmiți emoțiile așa cum vrei tu: Other WordlyDe ex. vă puteți propune să învățați un cuvânt nou pe săptămână sau pe lună.

#8. Dragostea trece prin stomac

Știm, știm, știm că nu vă place să gătiți, sau gătiți ceea ce puteți mai ușor. Echipa #diez totuși consideră că dacă învățați câte o rețetă nouă pe lună, ați putea încerca să mâncați mai sănătos și mai divers. Aici găsiți o listă cu blogurile culinare din Moldova.

#9. Învățați o limbă nouă

Dacă călătoriți veți vedea cât e de important să știți o limbă nouă. Nu trebuie să scrieți teza de doctorat în această limbă, însă dacă învățați lucrurile de bază, vă va fi de ajutor chiar și în viața de zi cu zi. Chiar puteți învăța limba preferată din serialul preferat. Echipa #diez vă recomandă aplicația Duolingo pentru ca să vă jucați.

#10. Cursuri noi, timpuri noi

Coursera-964x335-en_20140221152709

Chiar dacă sunteți la liceu, universitate sau deja sărbătoriți 10 ani de la absolvirea liceului, mereu e bine să învățați lucruri care sunt interesante și utile. Echipa #diez în fiece lună vă recomandă cursuri pe Coursera, testați, verificați, și poate vă luați o diplomă nouă.

Dacă aveți și alte idei de rezoluții, le puteți lăsa în comentarii. Un an 2018 cât mai frumos!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente