12:54:11 28.03.2024
Stiri

Secretele originii lui Hitler. Tatăl dictatorului nazist era un bastard căsătorit cu propria nepoată. Avea origini slave şi evreieşti

Știri 31.12.2017 18:05 Vizualizări3826 Autor: Ziarul National
Secretele originii lui Hitler. Tatăl dictatorului nazist era un bastard căsătorit cu propria nepoată. Avea origini slave şi evreieşti Sursa: adevarul.ro


Adolf Hitler s-a născut în Imperiul Austro-Ungar şi a avut şase fraţi. Tatăl său a fost copilul din flori al unei cameriste şi se bănuieşte chiar că ar fi fost conceput cu fiul unui evreu bogat. Din partea mamei avea origine slave, fiind rodul unei legături de sânge. Hitler şi-a dorit să fie preot şi a îndrăgit încă din copilărie ideile ultra-naţionaliste germane.

Adolf Hitler a fost unul dintre cei mai cunoscuţi dictatori ai istoriei. De numele său se leagă declanşarea celui mai ucigător şi întins conflict militar, cel de-al Doilea Război Mondial, dar şi masacrarea în condiţii inumane a milioane de oameni.

Hitler a fost unul dintre cei mai importanţi exponenţi ai extremei drepte în Europa interbelică, un om care a transformat Germania într-o superputere militară-agresoare şi un stat totalitar care a servit drept model şi altor dictatori şi criminali de război din aceeaşi perioadă. Hitler este omul care a transformat extremismul şi antisemitismul în politică oficială de stat.

Originile sale sunt însă obscure şi controversate şi nimeni nu şi-ar fi imaginat că puştiul austriac dintr-o familie cu şase copii va ajunge să facă lumea să tremure. Hitler s-a născut pe 20 aprilie 1889 în oraşul austriac Branau am Inn, situat în apropierea graniţei cu Germania. Practic Hitler s-a născut în imperiul Austro-Ungar, într-o familie cu şase copii a unui agent vamal. Originea părinţilor săi este şi astăzi un subiect de dispută, existând inclusiv teorii conform cărora Adolf Hitler, unul dintre cei mai acerbi discipoli ai antisemitismului, ar fi avut origini evreieşti şi slave.

Tatăl lui Hitler, bastardul unei cameriste

Oficial Adolf Hitler a fost austriac, adică de neam germanic. Originile sale au fost însă contestate de-a lungul timpului şi au apărut o serie de teorii controversate. Tatăl acestuia se numea Alois. S-a născut în 1837 şi era fiul din flori al unei servitoare de 42 de ani numită Maria Anna Schicklgruber. Pe certificatul său de naştere în locul tatălui a fost lăsat loc liber, fiind trecut drept ilegitim.

De altfel a purtat până la vârsta de 39 de ani, numele de fată al mamei sale. „Erau mii de copii nelegitimi la Waldviertel, aşa că naşterea lui Alois Shicklgruber nu a fost o surpriză. Nu era nicio ruşine pentru acesta să fie copil din flori, dar existau dezavantaje, mai ales că aceşti copii deveneau de obicei ajutoare la fermă fără proprietate şi prea multe drepturi, condamnaţi la sărăcie”, scrie Robert Payne în lucrarea sa „The life and death of Adolf Hitler”.

Până la vârsta de cinci ani Alois a trăit la Strones, într-o sărăcie cruntă. Practic după această vârstă viaţa i-a fost salvată de Johann Nepomuk Hiedler, un fermier austriac din localitatea Spital. Faptul nu este întâmplător. Fratele lui Johann Nepomuk, Johann Georg Hiedler, s-a căsătorit cu mama lui Alois.

„Nimeni nu ştie de ce Alois Shicklgruber a devenit servitorul lui Johann Nepomuk Hiedler. Cert este că Johann Georg (n.r. - tatăl adoptiv al lui Alois) şi noua sa soţie ( n.r. - mama lui Alois) locuiau într-o sărăcie cruntă la Strones şi a fost un act de milă pentru a salva viaţa copilului Alois. În cele din urmă Alois va lua numele tatălui său vitreg, Hiedler, care a fost interpretat şi Huettler sau în traducere directă „omul din cort”.

În certificatul de naştere a ajuns să fie trecut însă Hitler“. Aşa a ajuns să-l cheme mai târziu Adolf Hitler pe fiul lui Alois. Abia la vârsta de 39 de ani Alois va face toate diligenţele pentru a modifica certificatul de naştere şi pentru a trece în spaţiul liber destinat tatălui, numele de Hitler. La vârsta de 13 ani Alois se angajează ca muncitor necalificat la cioplit piatra pentru pavaje.

La 18 ani reuşeşte să se angajeze ca Serviciul Vamal, acolo unde îşi va petrece întreaga viaţă. Totodată tatăl lui Adolf Hitler, Alois, a fost considerat de unii un personaj afemeiat, care se căsătorea din interes. Nici nu era departe de adevăr. Alois Hitler a avut trei soţii. Prima soţie Anna Glasl Horer era o femei bogată cu 15 ani mai mare decât Alois.

„La vârsta de 36 de ani, Alois Hitler, s-a căsătorit pentru prima dată cu Anna Glasl Horrer, care era fiica bogată, în vârstă de 50 de ani, a unui oficial vamal. Era bolnavă sau s-a îmbolnăvit imediat după aceea. Nu la mult timp după ce s-a căsătorit cu ea, Alois Hitler a început o relaţie cu o servitoare tânără, de numai 19 ani, Franziska „Fanni Matzelsberger”, scria şi Ileen Bear în lucrarea sa „Adolf Hitler: A biography”.

Au urmat numeroase aventuri până când sătulă de infidelităţile lui Alois Hitler, bătrâna soţie divorţează. A doua soţie a lui Alois este chiar servitoarea Franziska Matzelsberger.

Tatăl lui Hitler şi originile evreieşti

Numele şi originea adevăratului tată al lui Alois Hitler şi implicit adevăratul bunic al lui Adolf Hitler este total necunoscut. Au apărut însă o serie de supoziţii. Una dintre acestea este că Alois, tatăl lui Adolf Hitler, ar fi fost pe jumătate evreu. Mai precis ar fi fost conceput cu un tânăr evreu, în perioada în care mama sa era cameristă la o familie bogată din Graz.

„Hans Frank, guvernatorul general al Poloniei (n.r. - în perioada ocupaţiei naziste), îşi aducea aminte vag că spre sfârşitul lui 1930 a fost trimis de Hitler să investigheze o poveste care spunea că tatăl său, Alois Shicklgruber, ar fi fost fiul unui evreu în vârstă de 19 ani, la momentul conceperii, din familia evreiască Frankenberger, ce locuia în Graz.

Acesta spunea că a găsit scrisori trimise de familia evreiască Annei Maria Shicklgruber şi că până când Alois ar fi împlinit 14 ani, această familie ar fi trimis regulat bani pentru întreţinerea lui”, preciza Robert Payne în „The life and death of Adolf Hitler”.

Totuşi acelaşi autor spune că nu sunt suficiente dovezi pentru a demonstra că această poveste cu familia evreiască este adevărată. Mai mult decât atât, sunt supoziţii care arată că nici măcar nu exista o asemenea familie evreiască în Graz. Ideea originii evreieşti a lui Adolf Hitler a continuat să preocupe, iar ziarul britanic „The Telegraph” preciza în august 2010 că un studiu genetic ar fi confirmat originea evreiască a lui Hitler. Această teorie continuă însă să fie controversată şi nu este valabil acceptată.

Adolf Hitler, fiul unei cameriste cu origine slave, care-i zicea soţului „Unchiule”

Mama lui Adolf Hitler a fost a treia soţie a lui Alois Hitler. Se numea Klara Pölzl şi era fiica lui Johann Baptist Pölzl, dar şi a Johhanei Nepomuk Hiedler, unchiul vitreg al lui Alois Hitler. Mai precis, Klara, soţia lui Alois, era şi nepoata sa vitregă.

Klara Pölzl s-a născut la data de 12 august 1860, în Weitra, o localitate austriacă. Tatăl său era un fermier sărac şi ca atare a dus o viaţă de sărăcie şi privaţiuni alături de cei șapte fraţi, dintre care au mai supravieţuit doar trei.

„Klara Pölzl a dus o copilărie mizerabilă în casa mizerabilă şi sărăcăcioasă a părinţilor săi”, scria şi August Kubizek în ”The Young Hitler I Knew: The Memoirs of Hitler's Childhood Friend”. Pentru a supravieţui Klara ajunge cameristă şi servitoare la diverse familii.

Aşa ajunge în 1876 să-l cunoască pe Alois, unchiul său. La acea vreme Alois Hitler avea 39 de ani şi a fost impresionat de Klara. Tânăra avea doar 16 ani, avea ochi albaştri şi un păr negru frumos. Klara este angajată de Alois şi de soţia sa, fosta cameristă Fanny. Cum era de aşteptat având în vedere istoricul său, Alois se îndrăgosteşte de Klara. Au o relaţie scurtă, dar sunt prinşi de Franziska Matzelsberger, iar Klara este concediată după un scandal uriaş.

La scurt timp însă Franziska, cea de-a doua soţie a lui Alois Hitler, moare de tuberculoză la numai 23 de ani, iar la numai cinci luni de la decesul acesteia tatăl lui Adolf Hitler se căsătoreşte cu Klara Pölzl.

Cu Klara, Alois va sta până la finalul vieţii şi va avea cu ea şase copii, printre care şi Adolf Hitler. Interesant este faptul că prin intermediul mamei sale, Adolf Hitler a ajuns să aibă şi sânge slav, un neam pe care l-a urât aproape la fel de mult ca şi pe evrei. Mai precis bunicul, Klarei, Johann Nepomuk Hiedler, era de origine din Cehia.

Sursa: adevarul.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md